Conservatorii din Polonia se prăbușesc în sondaje în plin scandal de corupție

 

Sprijinul pentru partidul conservator polonez aflat la guvernare pare să fi scăzut dramatic, pe fondul unui scandal de corupție care continuă să facă valuri.Un sondaj Kantar Millard Brown arată că Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare în Polonia, s-a prăbușit cu cinci puncte procentuale, de la 38% la 33%, în vreme ce Platforma Civică, aflată în opoziție, a urcat spectaculos la 26%, arată televiziunea privată TVN, cvitată de Rruters.

Evoluțiile vin pe fondul unui uriaș scandal de corupție care vizează un oficial însărcinat cu reglementarea financiară, Marek Chrzanowski.

Acesta a fost acuzat de miliardarul Leszek Czarnecki că i-ar fi cerut să angajeze un anumit avocat, pe care să îl plătească cu 10 milioane de dolari, în schimbul sprijinului oferit pentru una dintre băncile miliardarului, bancă aflată într-o situație complicată.

Chrzanowski a negat acuzațiile, dar a demisionat săptămâna trecută.

El a fost numit în funcție de PiS, partid care a și respins instituirea unei comisii parlamentare de anchetă în acest caz.

Situația delicată a PiS este completată și de capitularea în disputa cu Curtea Europeană de Justiție.

Amenințată cu activarea articolului 7 din Tratatul UE, Varșovia a decis să renunțe la controversata reformă a Curții Supreme poloneze.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?