Viorica Dăncilă: "Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care țipă de pe margine!”

 
Foto: Cristian Otopeanu - Realitatea.NET
Foto: Cristian Otopeanu - Realitatea.NET
Foto: Cristian Otopeanu - Realitatea.NET Foto: Cristian Otopeanu - Realitatea.NET Foto: Cristian Otopeanu - Realitatea.NET

Laitmotivul Congresului PSD este ”Pentru România”. La intrarea în sala de congres, delegații au primit un volum  despre Viorica Dăncilă, având pe copertă sloganul "Puternici împreună".

Viorica Dăncilă devine, în mod oficial, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Îmbrăcată în alb, cu broșa în piept, Viorica Dăncilă și-a făcut apariția zâmbitoare și jovială și a dat mâna cu membrii PSD în drumul său către scenă.

PSD a trecut de la Pirații din Caraibe la Rocky. Pe melodia Eye of the Tiger, Viorica Dancilă a intrat în sala în care sute de social democrați sunt gata să o voteze prezindențiabilul partidului.

Viorica Dăncilă este ”flancată” de Eugen Teodorovici și Mihai Fifor.

Ea a făcut o adevărată baie de mulțime. În acorduri triumfaliste, premierul s-a plimbat printre invitați, lăsându-i pe aceștia să îi sărute mâna și să o îmbrățișeze.

Nu e nicio emoție pentru președintele PSD și nu va fi nicio surpriză pentru cei peste o mie de social-democrați care se află acum la Parlament. Au o singură misiune: să o voteze pe Dăncilă în poziția de prezidențiabil.

Se anunță un Congres anost și atipic pentru PSD. Singurul invitat este Serghei Stanisev, liderul socialiștilor europeni.

Viorica Dăncilă face eforturi să își mobilizeze partidul pentru alegerile prezidențiale. Ar fi un dezastru un scor sub 25%, le-a transmis aceasta liderilor PSD, cărora le-a cerut să renunțe la orgolii până la terminarea campaniei, conform Realitatea TV.

Urmează un discurs al candidatului Viorica Dăncilă. Urmăriți în continuare Realitatea.NET.

Mihai Fifor a deschis lucrările ședinței. El a dat citire procesului verbal de validare a congresului. 1007 delegați sunt prezenți în sală, la Palatul Parlamentului.

”Declar deschise lucrările Partidului Social Democrat”, a declarat Mihai Fifor.

Viorica Dăncilă asistă la evenimentele de pe scenă, alături de soțul său.

Sergei Stanishev a luat cuvântul: ”Prima dată am fost aici în 2001, după Congresul de uniune. Am trecut alături de voi prin momente bune, prin momente grele, prin momente mărețe, dar știu că sunteți un partid puternic, un partid care poate trece peste orice provocare.

Permiteți-mi să exprim admirația mea și a PES pentru primul ministru și liderul vostru, Viorica Dăncilă. Viorica și-a asumat conducerea PSD într-un moment dificil și a demonstrat de atunci că are capacitatea de a uni în jurul său partidul și de a livra ceea ce a promis.

Nu este un secret că au existat probleme în comunicarea dintre PSD și familia social-democrată din Europa, în ultima perioadă. Trebuie să o felicităm pe doamna Dăncilă pentru că în luna iunie PES a recunoscut statutul de membru cu drepturi depline. Am făcut asta pentru că avem încredere în Viorica Dăncilă.

Ați lucrat mult în favoarea prosperității României. Ați crescut salariile profesorilor și ale celor care lucrează în sectorul medical. Ați crescut pensiile părinților noștri. Oamenii vor vedea aceste lucruri. 

Ați reușit să obțineți aceste rezultate într-un mediu politic dificil”, a spus președintele PES.

Mihai Fifor - secretarul general al PSD:

”Viorica Dăncilă este un om pentru oameni. Împreună am trecut prin momente dificile. Împreună am scris istorie pentru această țară. România are cel mai scăzut nivel al șomajului din ultimii 10 ani. Am crescut pensii, am crescut salarii, am creat un mediu de afaceri mai bun, am guvernat bine pentru toți românii, indiferent de opțiunea lor politică. O Românie dreaptă, o Românie prosperă, acesta este crezul nostru!”, a declarat Mihai Fifor.

Acesta a făcut analiza partidelor din Opoziție, spunând că nicio altă formațiune nu este în stare să conducă România la ora actuală. Fifor a spus că USR e format din "oameni care nu se înțeleg între ei", iar PNL "vrea să taie pensii și salarii și nu va putea duce creșterile făcute de PSD". În consecință, a spus Mihai Fifor, România s-ar putea dezvolta doar cu un președinte ca Viorica Dăncilă.

”Întrebare retorică: vedeti vreun alt partid in stare sa faca ordine in aceasta tara in afara de PSD? USR: partid fara experienta cu oameni care nu se inteleg intre ei. Inca se cearta cine sa fie candidat. PNL are capacitatea de a mentine realizarile PSD? Nu! Credeti ca vor lucra bine cu oameni pe care-i ponegresc, credeti ca cei din opozitie sunt in stare sa fie alaturi de romani? Nu sunt in stare sa faca nimic pentru aceasta tara.

E important ce facem noi. Stiu ca ati inteles ca alegerile prezidentiale sunt catalizatorul pentru celelalte alegeri. Avem oameni bine pregatiti si cu experienta. Avem o guvernare eficienta in care am reusit sa ne tinem promisiunile.

Romanii vor un presedinte muncitor si implicat. PSD  e gata sa-l ofere. Un lider ferm, direct, sincer, cinstit. Un lider care sa aiba respect pentru medici, pompieri, politisit, antreprenori. PSD e gata sa dea Romaniei primul presedinte femeie. Acesta nu poate fi decat doamna Viorica Dancilă”, și-a încheiat Fifor discursul.

Eugen Teodorovici - președintele executiv al PSD și-a început discursul cu o solicitare. El le-a cerut celor prezenți la congres să îi aplaude pe cei 1 milion de bugetari pe care PNL "i-a jignit" zilele trecute.

”Poate suna ciudat, dar încep prin a va ruga pe cei peste un milion de romani de buna credinta care lucrează în sectorul bugetar. Profesori, medici, pompieri. Oameni de bine si care au fost jigniti de colegii de politica din PNL.

Pentru PSD 2019 e un an important si trebuie sa demonctram ca suntem mai puternici, mai uniti si mai entuziasmati, este un an in care trebuie sa recatsigam increderea romanilor, împreuna sa insistam decat individual sa rezistam. Nu cu biciul, nu cu parul. Nici cu ipocrizia.

PSD va urma calea dialogului doar unitatea si coeziunea interna va aduce psd pe primul loc. Trebuie sa le aratam adevarul romanilor despre ceea ce rerezinta PSD. Urmeaza o perioada foarte grea, de incercari in care sa demonstram.

Noi suntem cei care avem datoria de a câștiga încrederea românilor. Am promis un președinte al românilor și eu cred din tot sufletul că așa va fi. Viorica Dănciă este un om care prețuiește oamenii”.

Ministrul de Finanțe a apelat la figuri de stil: "Focul stinge lumânare, dar întețește focul. Vrei să fii focul și îți dorești să bată vântul!".

În unanimitate, Congresul PSD a decis că Viorica Dăncilă e candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă: ”Este copleșitor de fiecare dată când ne adunăm. Vă mulțumesc pentru încredere. Mă bucur și mă onorează. De fiecare când urc pe scenă îmi iau bucuria de aici. Acest congres este despre România, este despre PSD. Sunt un om ca oricare altul, un om dintre oameni”.

Dăncilă a mizat și pe latura personală în discurs. Ea a spus că s-a născut într-un oraș mic și într-o familie de oameni muncitori, că a fost profesor de liceu vreme de 8 ani și că a început să facă politică în PSD în urmă cu 23 de ani, lipind afișe și făcând campanii din ușă în ușă.

”M-am născut într-o familie simplă. Cred în familie, Dumnezeu, muncă și cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român care știu că merită mai bine. Orice lucru pe care l-am făcut și orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni. Asta e menirea noastră, a PSD.

Guvernul pe care il conduc a creat sute de mii de locuri de muncĂ. Am crescut pensiile Și le vom mai creȘte de la 1 septembrie. Am majorat subvenȚii pentru reîncadrare în muncă. Am crescut salarii pentru medici și constructori. Am susținut antreprenoriatul și turismul. Am făcut mai bine pentru toate categoriile. Nu perfect. Nu deodată. Dar am convigerea că am făcut bine oamenilor", a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta mai spus că "un președinte demn nu merge în UE să dea socoteală altora, ci să reprezinte România".

Viorica Dăncilă susține că PSD e pregătit pentru atacurile Opoziției, care "urcă cu picioarele pe tragediile oamenilor" și care "a dat dovadă de cinism, cruzime și de dispreț pentru că nu a făcut nimic pentru popor"."Pentru cel care promitea lucrul bine făcut, pare ca ceasul a stat demult", a spus Dăncilă, referindu-se la sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis.

Acesta a făcut referiri și la Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, pe care l-a acuzat de aroganță, amintind de declarația acestui când a spus că ”dacă era el președinte...”.

Viorica Dăncilă a spus că ea - spre deosebire de Opoziție - nu e arogantă și că adversarii săi politici "nu-i înțeleg pe români".
"Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine. Nu fug și nu mă tem. O să continui să lupt în fiecare zi. Dumnezeu să ne ajute! Victorie!", a spus Viorica Dăncilă.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cioooma Rosssie !!!
25 Aug 16:31
vasy25 Aug 13:25 - gasca infractionala impreuna cu alaiul de slugoi incompetenti si corupti cred ca tara si poporul exista pentru a ii slugari pe ei si pentru a fi cobaii tuturor redusilor pe care gasca ii promoveaza ! gasca e rupta de realitate ... din vilele cu garduri inalte, pazite de spp, viata se vede altfel ... rozalie ! Ei sint foarte atentii unii cu altii, chiar se cred decenti si morali, traiesc in lumi inalte, degenerate de prea multa putere si bani storsi din exploatara tarii si poporului !
Răspunde
0 0
vasy
25 Aug 13:25
Tu si cu complicii tai "ati facut...,ati dat la pesedeii tai", nu la cine trebuia. Mama mea are f. multe boli grave incurabile, e operata pe creier si coloana, are malformatii congenitale, afectiuni la nivel de oase, muschi, artere...Se chinuie sa supravietuiasca, sa cumpere ches medicamente, sa plateasca orice analiza, investigatie, etc. Supusii Vioricai i-au furat toate drepturile "de pe hartie" si au taxat-o cu un impozit pe 7 ani in urma plus majorari, fara nici o lege...desi are scutire... Asa sa-ti ajute Dumnezeu, tu cea care te crezi puternica: tie, si la toti cei care furati de la muribunzi, de la nenorociti si dati la excroci si talhari.
Răspunde
0 0
mario
25 Aug 12:18
Unde sînt alea ”12 comentarii” ???
Răspunde
0 0
Planeta Maimutelor
25 Aug 01:47
Acceptam integrarea Uniunii Scuipati pe Romania in Planeta Maimutelor, mai putin pe Ciolos care trebuie sa precizeze daca continua integrarea in absolut impreuna cu Gurru Bivolaru sau renunta in favoarea Planetei. Romanii au o singura sansa oferita unic in viata. Mircea Diaconu Presedinte!!!
Răspunde
0 0
cotoi
24 Aug 22:37
Marele presedinte , rid si curcile .
Răspunde
0 0
Citizen
24 Aug 22:25
Dancila va ajunge cu siguranta in turul 2, pentru ca Iohannis sa o poata bate cu usurinta, iar apoi parlamentare sa poata face PNL alianta cu USR si astfel presedintele isi va vedea visul implinit: acela de a avea ,,guvernul meu''. E o prezicere de-a mea care 100% se va adeveri. Daca da, sunt mai tare ca Gheorghioaia in preziceri.
Răspunde
0 0
Moromete
24 Aug 20:21
A vorbit CAPTIVA lui Dragnea ? Trebuie remarcat că a inceput sa citeasca mai cursiv, chiar dacă a repetat cateva pasaje. Mai puternica decat imitatiile de barbati din psd ? DA !
Răspunde
0 0
Ilici Iliescovici
24 Aug 19:11
Trebuie continuata ''lupta de clasa'', la fel ca in federnatia roosa, prin care TOATA AVEREA TARII si A POPORULUI sa intre in buzunarele noastre ! Numai atunci se poate spune ca AM AJUNS pe culmile prosperitatii societatii multilateral paralelele dezvoltate ! Accesul romanilor in politica trebuie interzis prin constitutie si NOI trebuie sa conducem tarile care pica in gheara noastra !
Răspunde
0 0
mihai
24 Aug 18:27
Ești cam 'aspră pe la muchii'.
Răspunde
0 0
Laviniu
24 Aug 18:15
Rămâne de văzut dacă e adevărat ca mândria merge înaintea pieririi.De luni s ar putea nici priministru sa nu mai fie și apoi începe coborasul
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?