COMOARĂ din vremea dacilor, descoperită de un pensionar, la Târgu-Mureş

 
COMOARĂ din vremea dacilor, descoperită de un pensionar, la Târgu-Mureş
COMOARĂ din vremea dacilor, descoperită de un pensionar, la Târgu-Mureş

Un adevărat tezaur cu bijuterii de argint, care astăzi valoarează peste o sută de mii de euro, a fost găsit la nici 15 centimetri sub pământ, la Târgu Mureş, de un căutător de comori din oraş. Descoperirea i-a adus bărbatului, pe lângă faimă, şi bani, deoarece urmează să fie recompensat de autorităţi cu 45% din valoarea comorii găsite.Tezaurul dacic din argint, care s-ar părea că datează din secolul I înaintea lui Hristos, a fost descoperit la 10 kilometri de municipiul Târgu Mureş de un pensionar pasionat de arheologie, scrie adevarul.ro.

După doar câteva minute, comoara compusă din 14 piese a fost scoasă la suprafaţă. Omul a predat-o a doua zi autorităţilor. Conform legii, bărbatul trebuie să primeascã o recompensă între 30 şi 45% din valoarea tezaurului în termen de cel mult un an şi jumãtate.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -3
GetoDan
12 Sep 16:18
Nu cred ca erau obiecte dacice....cred ca erau bratari din Duna Plaza, cu pretul pe ele -10Ft.- purtate de neamul lui arpad cu prilejul chefurilor din iurta regala, aia cu orga de lumini!
Parol, mon cher!
Răspunde
3 -3
Jan
12 Sep 14:50
Probabil ca Hunor, bipedul de la Cultura, se astepta sa gaseasca potcoavele calului lui Attila.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?