Comisia Europeană îl avertizează pe Tudorel Toader: nu daţi OUG, reveniţi la lupta anticorupţie

 

Comisia Europeană transmite un nou avertisment României, după ce ministrul Tudorel Toader a anunţat, luni, că a trimis o scrisoare în care nu mai lasă nicio urmă de îndoială că va fi dată OUG privind recursul în anulare. "E important ca deciziile judiciare definitive să nu mai poată fi contestate, respectarea acestui principiu este o componentă esenţială a statului de drept", a transmis purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea Mediafax.„Pot confirma că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de primvicepreşedintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţiile din România pe tema unei posibile ordonanţe de urgenţă în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, ca urmare a două decizii luate de instanţa constituţională. Comisia a luat deja notă de prima decizie - decizia completului de cinci (7 noiembrie) - în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV. Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive (“res iudicata”), este o componentă esenţială a statului de drept. După cum a observat Curtea de Justiţie a UE, este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea Mediafax.

Oficialul european a mai afirmat că este ”esenţial pentru România să revină la parcursul de combatere a corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite paşii înapoi,

„De asemenea, ar fi important pentru autorităţile române să aloce timp pentru a se consulta în totalitate cu justiţia şi pentru a analiza cu atenţie consecinţele practice ale deciziei judiciare şi pentru a stabili ce trebuie făcut în continuare”, a mai declarat Wigand pentru Mediafax.

Toader a anunțat Comisia Europeană că dă ordonanța care deschide ușile pușcăriilor

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?