Coldea, scrisoare pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009! Ce le-a transmis parlamentarilor

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea le-a transmis o scrisoare membrilor Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009, în care precizează că, "în mod firesc, ca orice alt cetățean, ocazional a avut și activități cu caracter privat, fără nicio legătură cu atribuțiile de serviciu".

                                         Florian Coldea susține, în scrisoarea transmisă aleșilor, că, "la nivelul anului 2009 - puternic marcat de retorica electorală -, România s-a confruntat cu o situație complexă de securitate, determinată de: efectele crizei economice, riscuri legate de securitatea energetică, acțiuni ofensive de spionaj din partea unor puternice servicii de informații, deficiențe în administrarea resurselor, diversificarea formelor și profesionalizarea grupărilor de criminalitate organizată, evoluții ale fenomenului terorist, etc.".

În aceste condiții, mai scrie acesta, "în deplină echidistanță și neutralitate politică, SRI a depus eforturi considerabile prin care s-a reușit gestionarea în bune condiții a riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale".

El mai menționează că în perioada respectivă, că pe lângă activitățile legate de securitatea națională, ca orice cetățean, ocazional, a avut și activități cu caracter privat.

"Menționez că aceste activități, deși private, se supun prevederilor din normele și regulamentele militare aplicabile personalului SRI și nu au afectat în niciun fel conduita mea profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu", se mai arată în scrisoare. 

Acesta subliniază că, în urma activităților private din ziua de 6 decembrie 2009, nu a luat la cunoștință niciun fel de date, informații fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral.

În încheiere, Florian Coldea precizează că rămâne un susținător consecvent al eforturilor tuturor instituțiilor pentru protejarea și promovarea intereselor statului români, în orice împrejurare.  Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?