Alertă maximă în Timiș și Caraș-Severin. COD PORTOCALIU și GALBEN de inundații

 
Cod Rosu inundatii
Cod Rosu inundatii

Alertă maximă în Timiș și Caraș-Severin. Hidrologii au emis cod portocaliu și galben de inundații în cele două județe. Până la ora 18.00, râurile au fost sub COD ROȘU de inundații

Pompierii au intervenit, miercuri, în 11 localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii, au informat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a IGSU, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate prin Avertizarea Hidrologică Cod Roşu de inundaţii ce a vizat râurile din bazinele hidrografice Bega, Făget, Nădrag şi Bistra de la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, pentru intervalul orar 14,00 - 18,00, şi a precipitaţiilor căzute în cursul zilei de miercuri, au fost înregistrate efecte la nivelul a 11 localităţi, unde pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din trei case, patru beciuri, patru curţi, precum şi pentru decolmatarea a trei podeţe.

De asemenea, au fost afectate temporar trei drumuri judeţene (DJ681, DJ 684B - Timiş, DJ571 - Caraş-Severin) şi un drum comunal (DC 100 - Timiş).

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de inundaţii valabilă până la ora 24:00 şi o alta Cod galben, valabilă până joi, la ora 9:00, pentru râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, nivelurile se vor menţine peste Cotele de apărare pe râurile din bazinele hidrografice Bega-bazin amonte S.H. Făget, Bistra - curs inferior, Timiş pe sectorul aval confluenţă Bistra - S.H. Lugoj, judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aflate sub Cod portocaliu.

Codul galben vizează râurile din bazinele hidrografice Bega - bazin amonte S.H. Balinţ, Timiş - bazin aval S.H Sadova - amonte S.H. Brod, judeţele Caraş- Severin şi Timiş.

Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE PERICOL.

Bazine afectate: Bega – bazin superior amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiș), Bistra – curs inferior

Momentul producerii fenomenelor: 01.05.2019 ora 14:00 – 01.05.2019 ora 18:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiș), Bistra – curs inferior, județele: Caraș-Severin și Timiș.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Neda-Cojocaru Tudor
01 May 18:15
In cazul cand aveti interes, impreuna putem rezolva problema inundatiilor,
Tudor
Răspunde
0 0
Neda-Cojocaru Tudor
01 May 18:13
Contributia cititorului este substantiala in rezolvarea prevenirii inundatiei/secetei.
Pe e-mailuri primite la adresa tmitura8@yahoo.com, telefon +40771506244, pot trimie masua tehnica brevetata privind problemele, mai sus amintite..
Va astept solicitarea cu drag.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?