Ciobanii din Gorj au discutat luni despre obligativitatea de a-şi vinde produsele ambalate în pieţe

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Şedinţă de urgenţă a oierilor din Crasna, judeţul Gorj. Ciobanii s-au întâlnit să discute despre obligativitatea de a-şi vinde produsele ambalate în pieţe. Noile reguli intră în vigoare la 1 februarie, iar cine nu le respectă, riscă să-şi piardă autorizaţia de producător.
Crescătorii de oi din zona Crasna sunt nemulţumiţi deoarece autorităţile le impun să-şi vândă marfa doar ambalată, conform normelor europene. Omenii au spus că vând brânza direct din putină de când se ştiu, iar clienţii nu cumpără până când nu gustă.

Ca să rezolve problema într-un fel, ciobanii se gândesc chiar să facă din telemeaua de Crasna marcă înregistrată. În acest fel, clienţii vor şti sigur că au cumpărat brânză de cea mai bună calitate. "A fost căutată şi o să fie căutată în continuare. O vom înregistra la OSIM, (...) vom face tot ce ne stă în putere", a declarat preşedintele Asociaţiei de crescători de oi, Ion Cherciu.


Autorităţile judeţene au o altă soluţie, ciobanii să pună mână de la mână şi să-şi facă micro-întreprinderi. "Sperăm că într-o perioadă scurtă să apară şi primele centre de colectare - prelucrare la Crasna", a spus directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, Ion Iliuţă.

În zona submontană a judeţului Gorj sunt zeci de crescători de oi şi capre, iar numărul animalelor depăşeşte 5.000. De la 1 februarie, în toate pieţele din ţară va fi interzisă vânzarea produselor de origine animală neambalate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?