Cine este "MAMA" declaraţiei 600?

Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF şi prima femeie ajunsă în această funcţie, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat panică printre români la începutul anului, anunţă zf.ro.


Mirela Călugăreanu a fost pusă în funcţie pe 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti.

Potrivit unui articol Romanian Economic and Business Review, şefa ANAF este doctorand al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, iar în 2007 a obţinut 95 de puncte din 100 posibile la examenul pentru intrarea în breaslă consultanţilor fiscal.

Mirela Călugăreanu şi Ionuţ Mişa, minstrul Finanţelor, au fost chemaţi în faţa Comisiei Economice a Senatului pentru a da explicaţii în legătură cu Formularul 600.

Formularul 600 presupune că aproximativ 210.000 de ro­mâni sunt obligaţi să de­pună la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fis­cală (ANAF) formularul 600, un document în care trebuie evidenţiate veniturile extrasalariale obţinute în 2017 sau estimate pentru 2018, astfel încât să li se cal­cu­leze contribuţii sociale de plată.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?