BERCEA MONDIAL. Cine este BERCEA MONDIAL?

 
Bercea Mondial
Bercea Mondial

BERCEA MONDIAL. Comerciant de fier vechi, milionar cu relaţii în familia prezidenţială, apoi condamnat la închisoare pentru tentativă de omor. Este, pe scurt, povestea lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial - omul din centrul scandalului politic din aceste zile.BERCEA MONDIAL. Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din judeţul Olt. Supranumit şi "regele banilor din Slatina", Bercea a făcut avere din vânzarea fierului vechi, din camătă, dar şi din comerţul cu maşini de lux. A ajuns în prim-planul opinei publice atunci când nepoata sa, Renata Doiniţa, a fost botezată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Relaţia dintre cei doi a surprins atunci opinia publică, iar Mircea Băsescu şi Bercea Mondial au susţinut că s-au cunoscut din întâmplare.


Bercea Mondial s-a lăudat de-a lungul timpului şi cu alţi naşi celebri. Teodor Stolojan l-ar fi botezat pe Prinţişor, fosta şefă a Tribunalului Bucureşti, Maria Huza, ar fi fost naşa lui Judecător, iar fostul prim-procuror al Parchetului Olt, Gheorghe Brenciu, l-ar fi botezat pe Televizor. Toţi au negat, însă, relaţiile cu familia Anghel.

Ambiţia lui Bercea Mondial de a ajunge în cercurile înalte nu s-a oprit aici.

În 2009, la o adunare a romilor de la Costeşti, Bercea Mondial a reuşit să se afişeze în public cu familia prezidenţială. Bercea a dat, atunci, mâna cu preşedintele Traian Băsescu şi i-a dăruit un galben primei Doamne.

Potrivit presei, Bercea Mondial ar fi recunoscut că nu ştie să citească, chiar în faţa judecătorilor, în timpul unui proces. Din 2007, pe numele membrilor familiei interlopului au fost înregistrate peste 120 de dosare penale. În prezent, Sandu Anghel ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni de închisoare, după ce l-a înjunghiat, în 2011, pe nepotul său, Mercedes. Într-un alt dosar, Bercea Mondial a fost condamnat, pe 18 aprilie 2013, de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală de peste 1 milion de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
GHITA ACIOBANU
20 Jun 10:14
Bercea nu este "cine"! Bercea este "ce"! Ce este Bercea? Este o ameoba anonima, o drosophila melanogaster, o entitate biologica necunoscuta stintei, o cantitate nula, total lipsita de scop si sens. Este o frunza anonima, de pe o creanga anonima, dintr-un copac anonim, dintr-o padure anonima, dintr-o tara anonima, de pe un continent anonim, de pe o planeta necunoscuta, dintr-un univers schizoid si paranoid.
Răspunde
1 -3
FlagellumDei
20 Jun 09:36
Sunt tot mai convins, ca popor roman nu exista, doar rrom. De altfel nu v-ati intrebat niciodata de aceasta asemenare extraordinara intre cele doua denumiri? Va pretindeti superiori tziganilor si va numiti romani, dar convingerea mea este ca populatia de dincolo de Carpati si pana la Marea Neagra este pur tzigana. Va alegeti politicieni tzigani, toate "VIP"-urile voastre sunt tzigani, aproape toate personalitatile din media sunt tzigani. Tara voastra ar trebui sa se numeasca "Tzigania" ( infratita cu Bangladesh)
Răspunde
9 0
vlad tepes
19 Jun 20:46
Bercea -tzigan analfabet,slaninos si plin de el .De fapt Romania a devenit raiul tziganilor infractori,manelisti si camatari nu ne mira nimic emigrati frati romani cat mai puteti
Răspunde
14 0
dr.th.oltean,germania
19 Jun 18:30
Cine este interlopul? acest individ este produsul societatii romanesti distruse de clasa politica,de asa zisii oameni de afaceri (99% necurate),de lipsa de educatie si cultura a acestor pretisi reprezentanti ai poporului roman.Aste este numitul "bercea mondial"! Iar,aceste botezuri,cumetrii,nasi si alte "inalte grade de rudenie" romanesti,bazate numai si numai pe interese de tot felul,sunt de-a dreptul ridicole si alterate definitiv de-a lungul ultimilor zeci de ani...
Răspunde
2 0
tiganiada
20 Jun 09:28
2 in primul rand ion iliescu sa traiasca!... el i-a "slobozit" pe tigani a doua oara in istoria lor... rusine conducatori ai poporului roman!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?