Cîmpeanu a anunțat prioritățile bugetului pe 2016

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, la Palatul Victoria, în cadrul discuției purtate cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României despre proiectul de buget pe anul 2016, că prioritățile Guvernului sunt alocările suplimentare pentru pensii și salarii, pentru sănătate, investiții, apărare, educație și cercetare. Potrivit acestuia, intenția Executivului "este de a aloca 4,5% din PIB pentru educație și majorarea cu 50% a bugetului pentru cercetare".Reprezentanții Coaliției "au apreciat deschiderea manifestată de reprezentanții Executivului în relația cu organismele profesionale, sindicate și patronate și au solicitat încurajarea investițiilor private în domeniul cercetării, prin taxe zero pentru cei care dezvoltă parcuri de cercetare pe lângă universități, precum și menținerea ritmului de creștere a absorbției fondurilor europene în domeniul cercetării", se precizează într-un comunicat al Executivului.

Reprezentanții Coaliției au solicitat o alocare de 4,5% din PIB pentru educație, 1,5% pentru apărare și 0,5% pentru cercetare.

"Prioritățile bugetului pe 2016 sunt, din punctul de vedere al Guvernului, alocări suplimentare pentru pensii și salarii, pentru sănătate, investiții, apărare, educație și cercetare. Intenția noastră în creionarea bugetului este de a aloca 4,5% din PIB pentru educație și majorarea cu 50% a bugetului pentru cercetare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

La rândul său, secretarul de stat, Gigel Paraschiv, a precizat că, în acest moment, în proiectul de buget pentru 2016, alocarea pentru cercetare va crește cu 33%, cea pentru finanțarea de bază a învățământului superior — cu 22% iar cea pentru burse — cu 16 procente.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, i-a asigurat pe reprezentanții Coaliției că "vor fi luate toate măsurile pentru a nu se întârzia rambursările pentru proiectele dezvoltate pe fonduri europene, în acest sens fiind organizate întâlniri cu toate organismele intermediare implicate în gestionarea acestora".

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Elena Oancea
13 Nov 20:12
Oferta de succes ! Esti pensionar , student , lucrezi , dar poti sa acorzi timp pentru a-ti construi un viitor stabil financiar ? Ce poate fi mai benefic decat sa lucrezi fara stres , fara sefi si in orele pe care ti le alegi tu ? Acum ai aceasta sansa minunata de a castiga bani cu un program nou si revolutionar, mai ales daca nu ai niciun fel de experienta si vrei sa te indrumam noi pas cu pas, de la zero si cu mare atentie !Trebuie doar sa ne cauti acum la adresa noastra de email : oanceaylumi67@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?