Ciadul ne acuză iar că i-am copiat drapelul, după ce a văzut poze de la protestele față de OUG 13

Potrivit Wall Street Journal, cetățenii Ciadului, un stat din Africa Centrală, acuză din nou România că a adoptat același drapel ca al lor. Asta, după ce imaginile de la protestele din Piața Victoriei față de Ordonanța 13, în care demonstranții au creat un tricolor din lumini colorate, au ajuns până în Sahara. ”De 27 de ani, România are același drapel ca cel al Ciadului și nu îi pare rău deloc”, scrie Wall Street Journal.

Potrivit acestei publicații, când a fost întrebat în legătură cu acest subiect, fostul președinte Ion Iliescu ar fi declarat că după Revoluție, când steagul a devenit roșu-galben-albastru fără stemă, România ”avea lucruri mai importante de făcut” decât să-și facă probleme că acesta seamănă cu cel al Ciadului.

După Revoluția din 1989, drapelul României a fost, o scurtă perioadă, roșu, galben și albastru cu o gaură în mijloc, loc în care până atunci se aflau însemnele comunismului.

Cu toate că liderul Franței din acea vreme, Francois Mitterand, i-ar fi sugerat premierului României de atunci, Petre Roman, să păstreze steagul cu tot cu tăietura din mijloc, acest lucru nu s-a întâmplat. Motivul principal ar fi fost că acea gaură ar fi făcut ca drapelul să nu fluture în vânt.

Cetățenii Ciadului au protestat discret de mai multe ori față de drapelul nostru, însă lucrurile au rămas la fel, întrucât nu există vreun organism la nivel mondial abilitat să intervină în probleme referitoare la acest subiect. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?