Centenarul României stârnește un scandal în Uniunea Europeană

 
Juncker
Juncker

România e în centrul disputelor din Europa. O declaraţie a lui Jean-Claude Juncker, prin care numeşte Centenarul Marii Uniri drept o sărbătoare europeană, a stârnit furie la Budapesta. Politicieni unguri l-au acuzat pe preşedintele Comisiei Europene că nu este potrivit pentru funcţia sa, iar Ministerul de Externe a sugerat chiar că era beat.

”România va sărbători pe 1 decembrie, anul în curs, Centenarul său, Centenarul Marii Uniri, cum spun prietenii noştri români. Aş vrea să îi transmit preşedintelui că, da, este o sărbătoare românească, dar este şi o sărbătoare europeană, pentru că tot ceea ce priveşte România priveşte şi Europa”, a spus jean Claude JUncker, președintele Comisiei Europene.

A fost declaraţia care a scos din sărite Budapesta. Potrivit mai multor oficiali maghiari, citaţi de cotidianul “Krónika”, afirmaţiile demonstrează că politicianul luxemburghez este nepotrivit pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Mai mult, biroul de presă al Ministerului ungar de Externe, are două comentarii, potrivit publicaţiei. Primul este că şeful Executivului european “a vorbit conform stării în care se afla”, iar declarația acestuia evidenţiază lipsa cunoştinţelor istorice, ceea ce confirmă nepotrivirea lui Juncker la funţia de preşedinte al Comisiei Europene.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Legislativului ungar a spus ironic că “Juncker a dat dovadă din nou de agerime politică şi de o profundă empatie” faţă de sensibilitatea naţiunilor europene şi a minorităţilor naţionale autohtone.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Huliganism politic,domnul ministru .Urgent,ca proliferăm violența si e apăcat
28 Oct 14:15
Domnule ministru de justitie,cât mai sunteti ministru,poate legiferați și pentru țară, introduceti infractiunea de huligalism politic sa se termine cu hastagii,care au invătat lozinci.Ungurii,fac galăgie,dar ei sunt un popor naționalist,deși ar dori ca Transilvania să fie la ei,asta nu pot,pentru ca la cele 6 milioane de locuitori cât au ei,s-a adăoga 6 milioane de români,care oricât ai incerca ,prin vot ar domina Ungaria.Asta a spus-un presedinte maghiar comunist ,Imre Peter ,baieti.Asa ca fără griji,chemati justitia pentru sanătosirea societății românest si lasati pe mahiari sa plânga si după Slovacia,si o parte a Serbia si după Transivania Roamânească,„Nu-n vie morții,e-n zadar copile” !
Răspunde
0 0
momo
27 Oct 18:44
mizeria asta de ziar online este o scursura separatista din cluj, pe al carei site sunt numai articole otravite despre autonomia transilvaniei, scrise numai in limba maghiara. am intrat la contact si i-am intrebat cand fac versiune in limba romana. sper sa crape de fiere.
Răspunde
0 0
Gheorghe
27 Oct 17:31
Multumim domnule Junker ! In tara sarbatorim privind circul penalilor si al slugilor lor !
Răspunde
0 0
Huliganism politic,domnul ministru .Urgent,ca proliferăm violența si e apăcat
28 Oct 14:12
7 Domnule ministru de justitie,cât mai sunteti ministru,poate legiferați și pentru țară, introduceti infractiunea de huligalism politic sa se termine cu hastagii,care au invtata lozinci.Ungurii,fac galăgie,dare ei sunt un popor naționalist,un ar dori ca Transilvania să fie la ei,pentru ca cele 6 milioane de locuitori cât au ,s-a adăoga 6 milioane de roamni,care oricta ai incerca ,prin vot ar domina Ungaria.Asata a spus-un presedinte mahiar comunist ,Imre Peter ,baieti.Asa ca fara griji,bchemati justitia pentru sanătosirea societății românest si lasati pe mahiari sa plânga si după Slovacia,si o parte a Serbia si după Transivania Roamânească,„nu-n vie morții,e-n zadar copile” !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?