Cele mai bune echipe de baschet de liceu din Capitală se întrec în Cupa EDU

 

Cupa EDU, aflată la a doua ediție, a inceput vineri 7 decembrie, ora 15.00, la Arena de Baschet a Federației Române de Baschet (FRB) și reunește cele mai bune patru echipe de baschet de liceu din Capitală, reprezentând Colegiul Național „Spiru Haret", Colegiul Național „Cantemir Vodă", Colegiul Național „Aurel Vlaicu" și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", informează Asociația Praxis Iuris, organizatoarea evenimentului.Singura competiție de baschet dedicată liceelor din Capitală, în care pot fi urmărite speranțele baschetului bucureștean, Cupa EDU se desfășoară sub egida FRB.

Primul meci de la Arena de Baschet (Bld. Basarabia, nr 39, sector 2, Bucuresti) a avut loc între „Spiru" și „Cantemir", vineri, de la ora 15.00, urmat de „Vlaicu" vs "Saligny" de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Turneul organizat de Asociația PRAXIS IURIS are loc între 7 și 9 decembrie și se anunță unul spectaculos: Colegiul Național „Aurel Vlaicu" va căuta să-și apere trofeul de campioană câștigat anul trecut, la prima ediție, în fața celorlalte echipe participante, hotărâte să își ia revanșa. 

Programul meciurilor:

Vineri, 7 decembrie 2018:

Spiru Haret vs Cantemir Vodă, ora 15.00
Aurel Vlaicu vs Anghel Saligny, ora 17.00

Sâmbătă, 8 decembrie 2018:

Cantemir Vodă vs Aurel Vlaicu, ora 9.30
Spiru Haret vs Anghel Saligny, ora 11.30

Duminică, 9 decembrie 2018:

Cantemir Vodă vs Anghel Saligny, ora 9.30
Spiru Haret vs Aurel Vlaicu, ora 11.30.

Între „ambasadorii" care sprijină această competiție se află Levente Szijarto - multiplu campion național la baschet, Vlad Moldoveanu - căpitanul Naționalei de baschet a României, Tudor Costescu - antrenorul Naționalei de baschet și campionul României la Endurocross, Andrei Botoacă.

„Ne dorim dezvoltarea acestui eveniment din convingerea că o tradiție sportivă puternică unește colectivul liceelor, nu doar pe cei pasionați de baschet și imbunătățește relațiile între elevi, profesori și părinți, dar și rezultatele școlare și starea de spirit. Și suntem motivați de faptul că primul meci oficial de baschet (cu foaie de arbitraj) din țara noastră a avut loc între două echipe de liceu din București: Cantemir și Mihai Viteazu, la începutul anilor 1920. De altfel, în 1932, România a fost una dintre țările fondatoare ale Federației Internaționale de Baschet (FIBA)", a declarat Bogdan Panaitescu, organizator din partea Asociației Praxis Iuris.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?