Psihologii au spus că bărbaţii şi femeile care găsesc vieţuitoarea din poză sunt chiar inteligenţi

 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au realizat un test pe mai mulţi "subiecţi" în cadul unui stadiu despre IQ-ul uman. Galeria Foto.

Profesorii de psihologie le-au pus la dispoziţie o imagine în care trebuiau să depisteze vieţuitoarea dintr-un cadru natural de iarnă. Totul trebuia să se întâmple în maximum 30 de secunde, pentru ca subiecţii să confirme un IQ de om inteligent.

Nu toţi au reuşit să treacă testul, dar cei care au avut succes au găsit pasărea ieruncă.

Unde poate fi văzută ierunca, în Galeria Foto.

Ierunca are mărimea unei potârnichi (35–36 cm). Are o coadă lungă, penajul fiind cenușiu-roșcat pătat sau dungat cu alb-negru. Ierunca este răspândită în regiunile de pădure din Eurasia, în Europa Centrală fiind foarte rar întâlnită. Este o pasăre monogamă, împerecherile au loc primăvara, dar perechile pot rămâne împreună și iarna. Pasărea se hrănește cu insecte și fructe de pădure. Puii eclozează la circa 25 de zile și rămân toată vară cu femela, care le asigură locuri bune de hrană.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?