Ce să faci dacă ai reînceput să fumezi?

 
Ce să faci dacă ai reînceput să fumezi?
Ce să faci dacă ai reînceput să fumezi?

Este bine ştiut că fumatul este absolut dăunator pentru organism. Primul demers pe care îl poţi întreprinde în încercarea de a renunţa la acest viciu este intenţia. De foarte multe ori, oamenii renunţă pentru o perioadă de timp la fumat pentru ca, ulterior, din multe motive, să cadă pradă ispitei şi să înceapă să fumeze din nou. Ce se întamplă de fapt în acel moment cu organismul lor?

La început, poate dura până te obişnuieşti cu faptul că eşti nefumător şi până ce noile obiceiuri să înceapă să ţi să pară naturale. Dacă ai folosit fumatul ca mijloc de a combate stresul, acum este momentul să găseşti alte metode, ca de exemplu:

-fii sincer cu tine însuţi în ceea ce priveşte lucrurile care te supără;

-încearcă moduri diferite de a face unele lucruri;

-discută problemele cu cineva în care ai încredere;

-pune sarcinile în ordinea priorităţilor şi fă planuri realiste pentru a le duce la îndeplinire.

Există o mulţime de motive pentru care unele persoane renunţă să mai fie nefumătoare, dar unele din cele mai comune sunt că:

-nu s-au pregătit bine sau nu s-au gândit la “declanşatorii” lor;

-nu au conceput modalităţi prin care să facă faţă stresului;

-s-au îngrăşat;

-s-au considerat foşti fumători, nu Nefumători.

Ce să faci daca ai fumat doar o ţigară?

1. Reaminteşte-ţi decizia de a te lăsa.

2. Aruncă toate ţigările pe care le ai.

3. Ieşi din situaţia care te-a făcut să începi – ieşi afară sau du-te în altă cameră.

4. Sună la un prieten si povesteşte-i despre situaţie. Te va ajuta să o conştientizezi şi să înţelegi că nu trebuie să se mai repete.

Multe persoane se reapucă de fumat considerând că nu pot face faţă simptomelor de privare. Primele câteva zile nu sunt deloc plăcute, dar simptomele constituie un semn că organismul tău începe să-şi revină. Substitutele de nicotină te vor ajuta să reduci severitatea simptomelor de privare şi să faci faţă mai uşor problemelor asociate cu renunţarea la fumat.

Cele mai relevante studii au demonstrat că cel mai des întâlnit motiv pentru care oamenii revin la acest obicei este stresul.

Cel mai important sfat ar fi să nu te îngrijorezi dacă suferi un regres şi reîncepi să fumezi. Adesea, unora le trebuie patru sau cinci încercări ca să se lase definitiv de fumat. Data viitoare când vei încerca, poţi profita de pe urma lecţiilor învăţate acum, ca să te ajute să te laşi de fumat.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?