Ce s-a întâmplat cu patru tone de droguri în valoare de 625 de milioane lei

 

Patru tone de droguri în valoare de 625 de milioane de lei au fost distruse de Poliţie Română în perioada 13-14 decembrie, printre stupefiantele incinerate numărându-se şi cea mai mare captură de cocaină din 2016, de 2,5 tone, informează IGPR. Drogurile au fost confiscate în perioada 2003-2018.

 

 

Este vorba de cocaină, heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. (n.r. – Ecstasy) şi bunuri care poartă urme de droguri, care au fost distruse cu sprijinul unui operator autorizat.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii DIICOT, soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

„Cele mai semnificative capturi de substanţe stupefiante ce au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină şi 323 de kilograme de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016”, se arată în comunicatul IGPR.

În 2016, o cantitate de 2,5 tone de cocaină, care era transportată în mod disimulat în containere transoceanice, a f ost confiscată de Poliţia Română şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminaliate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit legii, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a IGPR specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi, judecătorul delegat cu executarea şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Mediului

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?