Ce s-a întâmplat cu averile depuse la CEC înainte de 1989

Cec Bank
Cec Bank
FOTO: www.paginadebanci.ro

CEC Bank nu despăgubeşte, nu compensează şi nu indexează sumele depuse de clienţi pentru a le păstra puterea de cumpărare din momentul depunerii şi până la restituire, subliniază reprezentanţii băncii în răs­punsul dat la o întrebare adresată de un cititor al ziarului "BURSA". "M-ar interesa când vom primi, noi, deponenţii de bani la CEC de dinainte de 1989, acei bani ce reprezintă banii tinereţii noastre. Cu ce au fost banii noştri mai puţin valoroşi decât ai celor care au depus pentru a-şi cumpăra maşini? Ei au depus o sumă mult mai mică decât noi. Eu am depus toţi banii câştigaţi cu trudă din 1978 până în 1998. Cine să mă despăgubes­că pe mine acum, când sunt bătrînă şi bolnavă?" se întreba un cititor al ziarului menționat.

în urma aplicării prevederilor Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei naţionale, începând cu 1 iulie 2005, sumele depuse în conturi la bănci au fost convertite în noua unitate monetară. Suma exprimată în moneda veche a fost înlocuită cu suma exprimată în moneda nouă, prin împărţire la 10.000 (ex. suma de 10.000 lei a devenit 1 leu, iar 5.000 lei a devenit 0,5 lei)".      

Detalii pe BursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?