Şi chinezii au birouri ca la Google. IMAGINI din compania chineză care valorează cât Facebook

 
Gigantul Alibaba a raportat un profit dublu faţă de Facebook Gigantul Alibaba a raportat un profit dublu faţă de Facebook

Compania chineză de comerţ electronic Alibaba este evaluată de marile bănci, înainte de o posibilă listare la bursă, la peste 150 miliarde de dolari, aproape de capitalizarea Facebook, după vânzări şi profit în creştere puternică, potrivit Bloomberg.

Valoarea Alibaba Group Holding a crescut cu 28% faţă de estimările vehiculate în piaţă în luna octombrie, după ce compania a înregistrat un profit de 792 milioane de dolari pentru perioada iulie-septembrie, în urcare cu 12% faţă de trimestrul anterior, informează Mediafax.

Facebook a avut în aceeaşi perioadă un profit de 422 milioane de dolari, iar rezultatul Yahoo s-a plasat la 297 milioane de dolari.
Compania chineză nu îşi publică rezultatele financiare, nefiind listată la bursă, însă anumite cifre sunt cuprinse în raportările financiare ale Yahoo, unul dintre cei mai mari acţionari ai Alibaba.

Potrivit Yahoo, veniturile Alibaba au crescut cu 51% în perioada analizată faţă de acelaşi interval al anului anterior.

Analiştii bancari anticipează că listarea Alibaba la bursă va fi cea mai mare ofertă publică iniţială din sectorul IT după listarea Facebook. Capitalizarea de piaţă a reţelei de socializare fondată de Mark Zuckerberg este de aproape 160 miliarde de dolari.

Alibaba are acces la o piaţă cu 618 milioane de utilizatori de internet şi se extinde agresiv în zona jocurilor pe dispozitive mobile şi pe segmentul mesageriei instant.

Influenta bancă americană de investiţii Goldman Sachs estimează valoarea de piaţă a grupului chinez la 150 miliarde de dolari, în timp ce banca australiană Macquarie evaluează compania la 200 miliarde de dolari. Cea mai pesimistă evaluare vine de la banca de investiţii Piper Jaffray, care atrbibuie grupului o valoare de 125 miliarde de dolari.

"Alibaba a ajuns la o anvergură a afacerilor care îi conferă un grad foarte ridicat de atractivitate pentru investitorii de capitalizare mare din sectorul tehnologiei. Google, Facebook şi Baidu (cel mai mare motor de căutare din China - n.r.) au fost mai mici în momentul listării la bursă. Totodată, Alibaba menţine rate foarte puternice de creştere", comentează un analist al Cantor Fitzgerald care evaluează compania chineză la 152,8 miliarde de dolari.

Yahoo deţine 24% din acţiunile Alibaba, care operează mai multe platforme de retail online în China. Celălalt mare acţionar al grupului chinez este operatorul japonez de telecomunicaţii SoftBank, controlat de miliardarul Masayoshi Son, cu un pachet de 37%.

Compania, fondată de miliardarul Jack Ma, generează cea mai mare parte din venituri prin comisioane de la retaileri şi publicitate online.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
"Muntii nostri Aur poarta, Noi cersim din poarta-n poarta"...
05 Feb 13:54
Citeste si da mai departe !!!


Despre Chestiunea Financiara :


ADEVARATA PROBLEMA NU ESTE DATORIA GUVERNAMENTALA IN SINE,

CI ESTE DATA DE FAPTUL CA CELE PESTE 70,000 de miliarde DE DOLARI

(reprezentand Datoria Publica a celor mai importante 10 Economii din

Lume) SUNT, LA RANDUL LOR, ACTIVUL DE BAZA PENTRU O PIATA DE INS-

TRUMENTE DERIVATIVE, IN VALOARE DE PESTE 700,000 de trilioane DE DO-

LARI = ECHIVALENTUL A 1200 % DIN P.I.B.-UL GLOBAL ! ! !


( . . . )


ACESTA AR FI SFARSITUL ACTUALULUI SISTEM BANCAR MONDIAL, BAZAT

PE REZERVA FRACTIONARA SI FLAT MONEY . . .Fara ghilimele, din FORBES - L. Rosoiu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?