Ce au în plus copiii născuţi pe cale naturală

 
Ce au în plus copiii născuţi pe cale naturală
Ce au în plus copiii născuţi pe cale naturală

O naștere naturală poate fi mai sănătoasă pentru digestia nou-născutului decât cezariana, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii germani. După cum informează site-ul Nature.com, specialiștii de la Clinica Universitară Freiburg au găsit o serie de dovezi potrivit cărora șoriceii născuți normal înghit involuntar bacteriile de pe canalul de naștere, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a intestinelor.Această descoperire sugerează că este posibil că și în cazul oamenilor, copiii născuți prin cezariană să aibă de pierdut în ceea ce privește etapele de dezvoltare a sistemului imunitar, față de cei născuți pe cale naturală. În mod obișnuit, în intestine trăiesc o mulțime de bacterii nedăunătoare care ajută digestia, iar celulele care protejează tubul intestinal nu le atacă. Profesorul Mathias Hornef, liderul echipei de cercetători, a stabilit că aceste celule intestinale, cel puțin la șoarecii de laborator, "învață" să nu atace bacteriile imediat după naștere.

Echipa de specialiști a prelevat celule intestinale de la embrionii de șoareci și le-a expus la o componentă bacteriologică. Celulele embrionilor au reacționat și au produs molecule inflamatorii. Dar celulele intestinale prelevate de la șoriceii care aveau deja 24 de ore de viață nu au avut aceeași evoluție. Specialiștii susțin că aceste celule ale șoriceilor "învățaseră" să ignore "amenințarea" bacteriilor.

Sursa: bzi.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?