Ce a uitat premierul Negoiţă să-şi treacă în biografie

 
Foto: NewsIN
Foto: NewsIN
Liviu Negoiţă a omis să-şi treacă în CV-ul politic câteva episoade politice interesante: trecerea prin alt partid şi o demisie din conducerea PD în urma unui conflict cu un personaj surpriză.

În vârstă de 47 de ani, născut la Brăila, de profesie avocat, Liviu Gheorghe Negoiţă a fost ales în vara anului trecut, pentru al doilea mandat de primar al sectorului 3, cu un scor categoric: circa 80% în primul tur. Intrat în 1997 în Partidul Democrat conform CV-ului postat pe site-ul Primăriei sectorului 3 , Negoiţă este în prezent vicepreşedinte al BPN al PD-L şi coordonator politic al campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu.

Din biografia sa oficială a omis însă câteva episoade interesante: a fost liberal. A intrat în 1996 în Camera Deputaţilor pe listele PNL-CD şi abia un an mai târziu a trecut în Partidul Democrat, câştigând un nou mandat de parlamentar în 2000 pe listele acestuia. În iunie 2004 a lăsat baltă deputăţia pentru Primăria sectorului 3.

Considerat un primar eficient şi gospodar, lui Negoiţă i s-a reproşat de-a lungul timpului legăturile de afaceri pe care Primăria le derulează în domeniul salubrităţii cu omul de afaceri Silviu Prigoană, ajuns şi el deputat PD-L.

Un alt episod interesant este cel al scurtei sale demisii din vârful PD. S-a întâmplat în 2003, în urma unui conflict cu Traian Băsescu. Negoiţă nu a fost atunci de acord cu retragerea sprijinului politic pentru senatorul Viorel Pană din funcţiile de vicepreşedinte al partidului şi al Senatului şi i-a trimis lui Băsescu demisia.

Negoiţă a fost coordonatorul campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru câştigarea funcţiei de Primar General al Capitalei, fiind coautor al schiţei de program de Guvernare al Partidului Democrat.

Negoiţă vorbeşte două limbi străine: engleză şi italiană.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?