Ce a apărut lângă Starea Civilă sector 4, după votul privind referedumul pentru familie

 

După ce sentaorii au votat, marți, în favoarea redefinirii noțiunii de ”familie” în Constituție, în apropiere de Casa Căsătoriilor sector 4 din București a apărut un steag-curcubeu, simbolul comunității LGBT.Imaginea cu drapelul LGBT ca semn de protest față de gestul parlamentarilor s-a răspândit pe rețeaua de socializare Facebook.

Inițiativa de revizuire a Constituției privind redefinirea familiei care se formează prin căsătoria între un bărbat şi o femeie a trecut de Parlament, marți, după ce senatorii au decis prin vot, cu 107 voturi ”pentru”, 13 ”împotrivă” și 7 abțineri, în favoarea proiectului.

Inițiativa trecuse deja de Cameră, prin urmare, românii vor fi chemați la Referendum pe 7 octombrie pentru a spune dacă sunt de acord sau nu cu modificarea.

Întregul parcurs legislativ al inițiativei care aparține Coaliției pentru Familie se regăsește aici.

Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de cel puțin 91 de voturi, iar PSD și ALDE au 83 de voturi, dar voturi au venit de la tradiționaliștii din UDMR și PNL. Cei 13 senatori USR au votat împotrivă.

Redefinirea familiei în Constituție votată de Parlament, cu ajutorul PNL. USR a votat împotrivă

Cu excepția USR, toate discursurile din plen au fost profund tradiționaliste, în favoarea modificării Constituției. Astfel, Titus Corlățean a menționat că în imnul României se invocă "oastea e creștină", iar o senatoare PNL a menționat că "era digitala face ca tradițiile sa fie uitate", dar și ”așa am văzut la mine în sat".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?