CCR, lovitură pentru Dragnea. Legea privind combaterea spălării banilor, parțial neconstituțională

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

CCR îi dă lovitura lui Liviu Dragnea, în cazul directivei privind legea prevenirii spălării banilor. Mai exact, este neconstituțională prevederea prin care ONG-urile care aparțin minorităților nu sunt nevoite sa raporteze numărul de beneficiari.Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a admis cu unanimitate de voturi că sintagma "cu excepția organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale" este neconstituțională.

Cu unanimitate de voturi, Curtea "a admis obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că sintagma „cu excepția organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale” din cuprinsul art. 4 alin. (2) lit.c) și art. 5 alin. (1) lit. i) din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională", se arată într-un comunicat remis de CCR.


În acelaşi timp, cu majoritate de voturi, Curtea a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că celelalte dispoziții din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?