CCR a amânat pentru 5 iunie verdictul care îl salvează pe Dragnea. Sesizarea PNL, respinsă

 

Sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de trei judecători, care ar putea arunca în aer toate dosarele de corupție din România ultimilor ani a fost amânată pe  data de 5 iunie. Este a patra oară când CCR amâna această decizie.  Pe de altă parte, CCR a respins sesizarea PNL privind autoritatea lui Iordache de a sesiza CCR ca președinte interimar al Camerei Deputaților.

Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR cu un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte pe tema completurilor specializate în corupţie.

Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, îşi delegase atribuţiile lui Florin Iordache.

Ulterior, la dezbaterile de la CCR din 10 aprilie, Florin Iordache a susţinut că Înalta Curte a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, a arătat că Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

Totodată, Tarcea i-a trimis preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, un răspuns primit de la Reţeaua Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din Uniunea Europeană, în care se arată că, la nivelul instanţelor supreme, doar Austria are completuri specializate în dosare de corupţie.

PNL a atacat la Curtea Constituţională aceste prevederi şi a cerut amânarea sesizării lui Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei, privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. 

"Nu putem accepta ca un organism atât de important în statul român cum este CCR să se transforme într-o instituţie de amnistiere a lui Liviu Dragnea. Este limpede pentru orice om cu scaun la cap că toate conflictele declanşate de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea. CCR nu poată să devină o firmă de avocaţi a lui Liviu Dragnea sau un organism de amnistiere sau de graţiere pentru Liviu Dragnea", arăta Orban.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Roman
20 May 21:48
Cei care au jefuit țara vor merge la pușcărie.
Răspunde
0 0
Udrea
20 May 18:15
Țiganul Dragnea conduce Romănia?
Răspunde
0 0
Chira M.
20 May 13:59
Banditii astia penali asteapta sa vada ce se va intampla la votul din 26 mai. Fratilor, cu totii la vot, sa le aratam ca penalii stau la puscarie, nu conduc Romania!
Răspunde
0 0
cctorupti
20 May 13:16
curtea de moluste
Răspunde
0 0
nicu
20 May 10:21
va este frica scapa dragnea de puscarie va duceti si voi si iohannis si totate siteurile comuniste cu batistta in frunte
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?