Cum se aud clopotele de la Catedrala Mântuirii Neamului? AUDIO

 
Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Unul dintre cele mai mari clopote suspendate din bisericile europene se va auzi duminică, atunci când va fi sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului. Clopotul cântăreşte 25 de tone, are gravat pe el efigia chipul Patriarhului Daniel şi a fost realizat în Austria. Celelalte clopote se regăsesc în turnul „Clopotniţă” de pe faţada de vest a Catedralei Mântuirii Neamului, la o înălţime de 60 de metri.Pe fiecare dintre cele şase clopote din Catedrala Mântuirii Neamului sunt inscripţionate stema Patriarhiei, chipul în efigie al Patriarhului Daniel, precum şi inscripţia: „Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională – Centenar 1918 – 2018”.

Efigia chipului Patriarhului Daniel aflată pe fiecare clopot a stârnit nu de puţine ori controverse în spaţiul public.

Patriarhia a explicat însă că această efigie este o consecinţă firească a muncii depuse de Patriarh pentru înălţarea Catedralei. În plus, astfel de tradiţii sunt respectate inclusiv în lumea catolică.

Catedrala Mântuirii Neamului. Mii de oameni au venit la slujba de sfințire. Programul zilei

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?