Cât timp funcționează creierul uman după moarte

 

Creierul uman continuă să funcționeze chiar și după moarte, astfel că putem fi conștienți de ce ni se întâmplă, spun cercetătorii în urma unor studii îndelungate. Oamenii de știință, care au examinat starea conștiinței după moarte prin cercetarea cazurilor de stop cardiac din Europa și SUA, spun că după ce inima s-a oprit, funcțiile creierului au rămas active câteva secunde. Acest lucru înseamnă că un pacient ar fi pe deplin conștient de ceea ce i se întâmplă, deoarece conștiința lui continuă să funcționeze. 

Supraviețuitorii atacurilor de cord ar putea descrie ce s-a întâmplat în jurul lor înainte de a fi resuscitați, arată studiul. Dovezile cercetătorilor sugerează faptul că un pacient poate auzi când este declarat mort. 

Doctorii pronunță decesul în momentul în care inima se oprește și atunci funcțiile creierului uman aproape se sting. Și cortexul cerebral încetinește și cedează, dar celulele creierului pot fi active mai multe ore după moarte, mai spun cercetătorii. 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?