Cât de sănătos este să consumi zăpadă? Răspunsul te va pune pe gânduri

Cu toţii ne aducem aminte de copilărie şi de momentele în care, conştient sau nu, mâncam zăpadă. Ei bine, dacă v-aţi întrebat vreodată cât de sănătos este să faceți asta, un studiu românesc vă oferă răspunsul.Universitatea din Transilvania care a venit cu ideea acestui studiu demonstrează că zăpada veche de jumătate de zi nu prezintă riscuri dacă este măncată. Însă, dacă zăpada are două zile este mai bine să stai departe de ea, spune Istvan Mathe, profesorul care a derulat experimentul. 

Pentru experiment, oamenii de ştiinţă au adunat zăpadă dintr-un parc şi dintr-un sens giratoriu din Miercurea Ciuc, în lunile ianuarie şi februarie, la temperaturi care variau între -17 grade şi -1 grad Celsius. Ulterior, zăpada a fost depusă într-un container steril, apoi, s-au cultivat în ea bacterii şi mucegai.

De remarcat a fost faptul că după o zi, în zăpada din ianuarie erau cinci bacterii pe milimetru. În schimb, în zăpada din februarie, acel număr a fost de patru ori mai mare, concluzia experţilor fiind că microorganismele cresc din cauza impurităţilor din aer. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?