Cât costă să faci un joc independent de Xbox One

 

Dacă vă gândeaţi de mult timp să realizaţi un joc indie de Xbox One, un dezvoltator a detaliat din experienţă costurile acestei experienţe.

Microsoft se mândreşte de mult cu cel mai elaborat program pentru susţinerea dezvoltatorilor independenţi de jocuri. Cu numele de Independent Developers @ Xbox, acest sistem facilitează postarea de jocuri pe platforma Xbox Live de către oricine. Din păcate, până la această oră, gigantul din Redmond nu a detaliat cum se cuvine costurile aferente acestei experienţe.

Răspunsul la această întrebare vine de la Jamie Fristrom, un dezvoltator independent de jocuri care a făcut deja o mică avere din Sixty Second Shooter Prime. Pe blogul personal, acesta explică toate etapele prin care a trecut din momentul în care a terminat realizarea jocului, până şi l-a văzut în magazinul virtual accesibil de pe orice Xbox One. Totul a început cu rezervarea şi întreţinerea domeniului web (19 dolari) şi a continuat cu trimiterea jocului la test pentru a primi o certificare de vârstă la nivel global (2042 dolari). În final, cu toate aprobările şi procedurile impuse de Microsoft, costul final a fost de 5143 dolari. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?