Care sunt planurile lui Sorin Oprescu privind investițiile pentru Lia Manoliu

 
Care sunt planurile lui Sorin Oprescu privind investițiile pentru Lia Manoliu
Care sunt planurile lui Sorin Oprescu privind investițiile pentru Lia Manoliu

Sală multifuncţională, bazine olimpice, patinoar şi hotel- acestea sunt investiţiile plănuite de Primăria Municipiului Bucureşti, în complexul "Lia Manoliu", incluse în strategia municipalităţii pentru infrastructura sportivă şi prezentate, miercuri, de primarul general Sorin Oprescu. Acelaşi complex include deja Arena Naţională şi Academia de Tenis, care a fost inaugurată în cadrul aceleiași zile, potrivit Mediafax

"Municipalitatea a decis transformarea complexului Lia Manoliu într-o zona destinată sportului de performanţă, sportului de masă şi evenimentelor culturale de anvergură care sa introducă Bucureştiul pe harta marilor evenimente internaţionale", a spus edilul.

În acest context, Oprescu a reamintit că Arena Naţională reprezintă primul proiect edificat în cadrul complexului sportiv, care a găzduit, până în prezent, peste o sută de evenimente, la care au asistat aproximativ trei milioane de spectatori. Ulterior, a fost realizat ansamblul sportiv de pe terasa parcării supraterane de lângă stadion, din care fac parte terenul sintetic de fotbal (teren de dimensiuni UEFA, dotat cu instalaţie de nocturnă), terenurile de baschet şi cele de tenis.

"Ansamblul sportiv este folosit, în prezent, de cluburi sportive pentru copii, precum şi de Federaţia Română de Fotbal, în cadrul evenimentelor pentru juniori", a precizat primarul general.

Sorin Oprescu a mai spus că în cadrul complexului a fost construită şi Academia de Tenis, care dispune de şase terenuri cu gradene şi nocturnă.

"În 2014, cu sprijinul Guvernului, Primăria Capitalei a demarat alte două noi proiecte în cadrul complexului, respectiv Sala Multifuncţională, pentru care a fost emisă hotărâre de guvern pentru trecerea terenului în proprietatea municipalităţii, dar şi 50 de milioane de euro din investiţia totală care se va situa în jurul valorii de 60 milioane de euro, precum şi patinoarul care a fost transferat de Guvern către municipalitate", a adăugat edilul, despre strategia municipalităţii pentru infrastructura sportivă.

 

Mai multe pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
florin
27 Nov 10:33
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: floryn_tatu@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?