Care sunt liderii pieţei auto pe segmentul premium

 

BMW se îndreaptă spre încheierea celui de-al zecelea an consecutiv ca lider al pieţei auto premium, însă competitorii Audi şi Mercedes continuă să reducă decalajul faţă de BMW, datorită creşterii vânzărilor din primele 11 luni ale anului, relatează Automotive News, potrivit Mediafax.

Diferenţa dintre livrările din primele 11 luni ale BMW şi Audi a scăzut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 43.000 de unităţi, de la 54.000 de unităţi. BMW a vândut 1,63 milioane de automobile, iar Audi 1,59 milioane de maşini în intervalul ianuarie-noiembrie.

De asemenea, Mercedes a redus cu 17% decalajul faţă de BMW, la 147.000 de automobile faţă de 177.000 anul trecut, în condiţiile în care vânzările din primele 11 luni ale anului s-au ridicat la 1,49 milioane de unităţi.


Vânzările BMW sub marcă proprie au avansat cu 6% în luna noiembrie faţă de aceeaşi lună din 2013, la 158.953 de unităţi, datorită cererii mari de pe pieţele din Europa şi China, marcând cea mai bună lună noiembrie din istorie.

Prin comparaţie, livrările Audi s-au ridicat la 146.250 de unităţi în noiembrie, în creştere cu 11%, în timp ce vânzările sub marca Mercedes au urcat cu 13%, la 150.742 unităţi. Este pentru a doua oară în acest an când Mercedes, al treilea mare producător de maşini de lux, depăşeşte Audi, ocupanta locul al doilea la nivel mondial, în ceea ce priveşte vânzările lunare.

BMW este lider mondial pe piaţa auto premium din 2005, când a depăşit Mercedes, în timp ce Audi ocupă locul al doilea din 2011. Atât Audi, cât şi Mercedes au anunţat că vor să devină lideri mondiali până în 2020.

Anul trecut, BMW a vândut 1,66 de milioane de automobile sub brand propriu. Audi a ocupat locul al doilea pe piaţa auto de lux, cu 1,58 de milioane de unităţi comercializate, urmat de Mercedes, cu 1,46 de milioane de automobile vândute.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?