Care este cel mai popular sistem de operare pentru mobile

 
Sisteme de operare
Sisteme de operare

Deşi iOS-ul, ca platformă, nu mai are o cotă impresionantă de piaţă, într-un mod foarte specific, iOS 7 a devenit cel mai popular sistem de operare din lume.

La doar câteva sâptămâni după lansare, în septembrie 2013, iOS 7 era instalat pe 52% dintre iDevice-uri, scrie PlayTech.ro.

În decembrie anul trecut, respectiva valoare a ajuns la 74,1 procente, doar ca în conferinţa de anunţare a rezultatelor financiare, de acum câteva zile, să aflăm că această nouă versiune creată de Apple este instalată pe 80% dintre iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri Touch.
Respectiva valoare este cu atît mai importantă cu cât în restul de 20 de procente se află şi acele iDevice-uri care pur şi simplu nu mai suportă instalarea de versiuni mai noi ales sistemului de operare creat în Cupertino.

Această performanţă aparent normală pentru o nouă versiune de iOS a căpătat altă conotaţie în momentul în care Peter Oppenheimer, CFO-ul Apple, a clasificat iOS 7 ca fiind cel mai popular sistem de operare pentru mobile din lume.

Deşi ar putea părea aberant, în contextul în care smartphone-urile şi tabletele cu Android ocupă aproximativ 80% din piaţă, din cauza fragmentării platformei Google s-ar putea să fi avut dreptate.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
hamangiu
29 Jan 14:25
Androidul ocupa 80% din piata mobila, dar iOS e cel mai popular? Tati, da-mi si mie ce fumezi tu, ca pare tare fain!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?