Cardurile de sănătate le aduc din nou probleme pacienţilor cu cancer

 
Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 august. Cine nu îl are va trebui să plătească
Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 august. Cine nu îl are va trebui să plătească

O femeie în vârstă de 75 de ani s-a prezentat la controlul trimestrial pe care îl face la Secția de Oncologie de la Spitalul Județean Cluj. Dincolo de faptul că este suspectă de o bolă gravă, R.G. a fost refuzată, politicos, de medic și a fost trimisă acasă deoarece nu avea cardul de sănătate la ea.

Fiica femeii, profesoară la un liceu important din Cluj Napoca, spune că a însoțit-o pe mama ei la medic, unde avea programare la consultația trimestrială.

„Mama a fost marți la medicul de familie cu cardul de sănătate, care a dat eroare. Doctorul a luat cardul și a spus că îl va trimite la Casa de Asigurări de Sănătate Cluj pentru a vedea de ce dă eroare. Joi, am fost la control la Secția de Oncologie cu mama, iar medicul Mihaela Trif ne-a spus că nu poate să o consulte deoarece mama nu are cardul de sănătate la ea. Medicul Trif ne-a mai spus că așa sunt instrucțiunile pe care le-a primit de la conducerea Spitalului Județean Cluj”, a declarat fiica femeii de 75 de ani, conform evz.ro.

Pacienta este luată în evidența bolnavilor oncologici a căror terapie și evoluție a bolii este evaluată de medicii de la Secția de Oncologie de la SJ Cluj.

Pacienta, care a plecat acasă fără să fie consultată, a mers de dimineață la secretariatul spitalului pentru a primi fișa medicală cu care trebuia să se ducă la medicul curant.

„La secretariat ne-a spus că nu ne poate face fișa de control ambulator decât dacă avem acordul medicului. Medicul, la rândul lui, ne-a informat că nu o poate monitoriza pe mama pentru că nu avem cardul. Este un haos total”, mai spune femeia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?