CANCERUL, TRATAT CU AUR: Testele revoluţionare ale cercetătorilor clujeni

 
CANCERUL, TRATAT CU AUR: Testele revoluţionare ale cercetătorilor clujeni
CANCERUL, TRATAT CU AUR: Testele revoluţionare ale cercetătorilor clujeni

Cancerul de pancreas sau cel de ficat ar putea fi vindecate în anii următori cu un tratament care are la bază nanoparticule de aur. Pentru că aceste două tipuri de cancer sunt imune la chimioterapie, mai mulţi cercetători clujeni lucrează de doi ani la un tratament eficient. Rezultatele de până acum sunt încurajatoare, aşa că s-a făcut pasul următor: testele pe şoareci. În curând, cercetătorii clujeni vor face teste şi pe ţesuturi umane.

Experimentul de la Cluj a început în 2012. Până acum, cercetătorii au făcut studii pe culturi de celule în care au injectat mai întâi tumori canceroase, apoi nanoparticule de aur.

"Nanoparticulele de aur, sub influenţa anumitor radiaţii, în cazul nostru a celei laser, se supraîncălzesc. Această supraîncălzire a lor duce la distrugerea celulei respective, în cazul nostru a celulei tumorale", a declarat Cornel Iancu, coordonator Centru de Nanomedicină


Un rol important în cadrul experimentului îl au şi aparatele performante din laboratorul clujean, multe dintre ele unice în Europa de Est.

Până în 2015, cercetărorii clujeni vor finaliza şi testele pe animale. Dacă rezultatele vor fi bune, cei care lucrează la acest experiment speră să poată realiza şi teste pe oameni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?