Campionii la patinaj viteză pe gheaţă se antrenează pe asfalt - VEZI CUM ARATĂ UN ANTRENAMENT

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Sunt campioni la patinaj viteză pe gheaţă dar se antrenează pe asfalt! Cei 40 de patinatori de la Clubul Sportiv Şcolar din Sibiu sunt nevoiţi să înlocuiască patinele cu role sau cu simulatoare: în judeţ nu există nici un patinoar.

Dar antrenamentul este eficient: sportivii cuceresc medalii an de an, atât în ţară cât şi în străinătate. Ion Armenciu, şeful de catedră la Patinaj Viteză de la CSS Sibiu a explicat: "Toată lumea patinează pe gheaţă. Noi ne chinuim încă pe role, pe asfalt, pista de asfalt e degradată în ultimul hal".

Bogdan Motronea a ajuns multiplu campion naţional la patinaj viteză pe gheaţă. Şi tocmai gheaţa îi lipseşte. Îi simte răceala doar la competiţii. Când vremea nu le mai permite să se antreneze în aer liber, patinatorii trec în sală şi simulează mişcările pe care le-ar face pe gheaţă.

Nu toţi rezistă însă la aceste condiţii de antrenament. Lipsa unui patinoar îi face pe mulţi copii să se lase de acest sport de performanţă. Un patinator de performanţă ar trebui să se antreneze pe gheaţă cel puţin nouă luni pe an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?