Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, audiată la DNA

 
Camelia Bogdan
Camelia Bogdan
FOTO: www.luju.ro

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani închisoare în dosarul ICA, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată în legătură cu plângerea pe care a depus-o după ce a fost exclusă de CSM din magistratură. 

"Am primit o citaţie în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere după excluderea mea din magistratură. Eu doresc să aflăm, pe această cale, motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate şi am prezentat mai multe ipoteze organelor de cercetare penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea şi o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac. Spre exemplu, o contestaţie în anulare sau o plângere la CEDO. Infracţiunile reclamate sunt fals privind apartenenţa la masonerie, alte falsuri, deschideri de corespondenţă, interceptări ale unor sisteme informatice. Eu am dat o declaraţie în martie 2017 şi de atunci nu am mai fost chemată", a spus Camelia Bogdan, potrivit Agerpres.

Ea a explicat că ar fi putut deranja anumite persoane şi interese, după ce a dispus confiscări de averi şi recuperarea banilor "sifonaţi de la bugetul de stat" şi există posibilitatea să existe în magistratură "o anumită protecţie a cercurilor de interese". 


În plus, Camelia Bogdan a arătat că au existat scurgeri de informaţii confidenţiale, deoarece Dan Voiculescu a fost ţinut la curent de conducerea Tribunalului Bucureşti. 

Pe 8 februarie, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/ conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?