Câți români cu drept de vot sunt așteptați duminică la urne?

 

Numărul total de alegători cu drept de vot este de 18.968.840 de persoane, iar 700.843 de români cu drept de vot au domiciliul sau reședința în străinătate.

Astfel, potrivit datelor publicate de AEP, numărul total de alegători înscriși în Registrul Electoral este de 18.987.675 de persoane (din care 18.835 au drepturile de vot radiate la data 26.05.2019). De asemenea, din totalul de alegători înscriși în Registrul electoral, exceptându-i pe cei cu drepturile de vot radiate, un număr de 700.843 de cetățeni români cu drept de vot au domiciliul sau reședința în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Numărul total de alegători români înscriși în listele electorale permanente, persoane care au domiciliul sau reședința în România, este 18.267.997 de persoane.

Alegeri EUROPARLAMENTARE 2019: LISTA completă cu partidele, formaţiunile şi candidaţii în cursa pentru PE

Situația privind cetățenii cu drept de vot la alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

„În urma comunicărilor primite din partea instituțiilor cu atribuții similare ale statelor membre UE privind cetățenii români care s-au înscris pe listele de votare ale acestor state, au fost identificate în Registrul Electoral 454 de persoane. Dintre acestea, 379 se aflau pe listele electorale permanente, având domiciliul sau reședința în țară și au fost radiate de pe listele aferente scrutinului europarlamentar, iar 75 se regăsesc în evidența cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Toate cele 454 de persoane vor apărea în evidența dedicată din Sistemul de monitorizare a prezenței la vot și prevenire a votului ilegal (SIMPV) pentru alegerile europarlamentare și au fost transmise către Biroul electoral nr. 48 pentru secțiile de votare din străinătate”, potrivit comunicatului de presă. 


AEP menționează că în listele electorale speciale s-au înscris 114 cetățeni comunitari care și-au exprimat dorința de a vota pentru reprezentanții din România în Parlamentul European. 

 
După efectuarea tuturor actualizărilor, listele electorale pentru alegerile europarlamentare se prezintă astfel.
Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente (LEP) este de 18.267.618 persoane.
 
Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale speciale (LES) este 114 persoane. Numărul total de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate cu drept de vot la acest scrutin este de 700.768 de persoane.
 
AEP precizează, de asemenea, că nu există posibilitatea ca un cetățean comunitar să voteze la acest scrutin.
 
"Prin urmare, pentru referendumul național, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente (LEP) este 18.267.997 de persoane. Pe lângă aceștia, în Registrul Electoral mai figurează 700.843 cetățeni români cu domiciliul în străinătate care au drept de vot la acest scrutin”, mai arată AEP.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Toni Ionescu
25 May 16:38
Cum sa fie numai atati noi avem la ora acuala aproape 4 milioane plecati din care hai sa zicem sunt si copii sau tineri fara drept de vot ,dece mintiti in halul asta ,voi presa a-ti nenorocit tara asta jucand in favoarea infractorilor dela putere.
Nu aveti pic de rusine ,nu mai vorbesc de constinta ,
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?