Burleanu: Prodan a cerut compensaţii de o sută de mii de euro ca să plece de la FRF

 

Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că directorul sportiv al loturilor de juniori Daniel Prodan a avut un comportament defăimător la adresa federaţiei şi va fi dat afară, însă nu i se vor plăti compensaţiile de 100.000 de euro pe care le-a solicitat.

"Demiterea lui se va efectua după ce vom avea certitudinea că vom respecta toate procedurile pentru a nu întâmpina alte probleme. Domnul Prodan nu va mai continua la federaţie, l-am anunţat astăzi. Iar dânsul a cerut 100.000 de euro. Pentru ce a cerut? Nu ştiu, dar federaţia nu va plăti în mandatul meu aceste sume de bani doar ca să nu îi mai văd la ochi pe anumiţi oameni", a spus Burleanu.

Şeful de la Casa Fotbalului a afirmat că nu înţelege atacul defăimător al lui Prodan la adresa actualei conduceri a FRF, care nu i-a reproşat acestuia nimic.


"Chiar nu am înţeles de ce dânsul a declanşat acest război cu actuala conducere a federaţiei. Absolut nimeni nu îi reproşase absolut nimic în această perioadă de timp. Dar, din punctul meu de vedere, este absolut inacceptabil să se lucreze cu o persoană care are un comportament defăimător, care aduce prejudicii de imagine federaţiei şi care încearcă să provoace nu ştiu ce revoltă. Ceea ce este şi mai dezamăgitor este că domnul Prodan a compromis atmosfera preferând să dea curs propriilor frustrări. Ceea ce este un semnal clar că între viziunea dânsului şi viziunea mea se întide o întreagă Siberie", a declarat Burleanu.

El a menţionat că a oprit o investiţie "inutilă" a FRF într-o sală de sport, finanţată din programul HatTrick al UEFA, bani pe care Prodan susţine că i-a atras personal în România.

"Domnul Daniel Prodan se ocupa de programul HatTrick, fiind membru într-una dintre comisiile UEFA. Aşa că vreau să îi comunic faptul că fondurile pe care se laudă că le-a adus României se cuveneau de drept FRF pe actualul ciclu financiar. El a susţinut că banii din programul HatTrick al UEFA s-au dus în salarii şi că e meritul lui. Dacă nu înţelegi că din punct de vedere instituţional nu poţi ca bani asumaţi pentru implementarea unui proiect să îi muţi în zona de salarii înseamnă că pur şi simplu ai eşuat din punct de vedere administrativ. De aceea consider că declaraţia sa a fost una tendenţioasă. Aşadar, banii la care face referire domnul Prodan au fost direcţionaţi pentru construirea unei săli de sport la Mogoşoaia. Este o sumă care se apropie de 1 milion de euro. Dar este o investiţie pe care eu am considerat-o inutilă, astfel că am şi oprit-o. Iar aceste fonduri vor pleca spre primele centre regionale de excelenţă pe care le vom implementa în perioada următoare. Mai mult, la Otopeni avem o sală de sport modernă, prin urmare nu am înţeles de ce FRF trebuie să investească această sumă de bani într-o sală la Mogoşoaia", a adăugat preşedintele FRF.

Şi secretarul general al FRF din mandatul lui Mircea Sandu, Adalbert Kassai, a cerut compensaţii financiare - salariul său pe trei ani - pentru a pleca din federaţie, a adăugat Burleanu.

"Nu mă aştept la procese din partea domnului Prodan sau Kassai. Cred că avem suficiente elemente care să îi determine să accepte de bunăvoie să nu se mai întoarcă la federaţie. Indirect am înţeles că şi domnul Kassai a cerut salariile pe trei ani, deşi mai are doi ani până la pensie. Asta ca să înţelegeţi modul rudimentar şi defectuos în care s-a lucrat. Deci pe oamenii aceştia îi interesează doar buzunarele lor, nicidecum dezvoltarea fotbalului", a precizat Răzvan Burleanu, care îi ceruse demisia lui Kassai imediat după ce a devenit preşedinte al FRF, la 5 martie.
Oficialul federaţiei susţine că Adalbert Kassai aparţine "unei lumi care a murit" şi acum încearcă întârzierea demiterii sale prin efectuarea unui concediu care nu i-a fost aprobat. "Domnul Adalbert Kassai aparţine unei lumi care a murit. Dânsul nu se regăseşte în noua structură a FRF pentru că este o persoană care a intoxicat fotbalul românesc. Acum domnul Kassai nu are bărbăţia necesară de a-şi asuma faptul că avem viziuni total diferite şi se ascunde în spatele unor proceduri şi practici care ţin de întârzierea acestei decizii (n.r. - ruperea relaţiei contractuale cu FRF). În momentul de faţă dânsul este într-un concediu, un concediu care nu a fost aprobat", a menţionat Burleanu.

Conform site-ului prosport.ro, care citează surse federale, directorul sportiv Daniel Prodan a intrat în conflict cu noua conducere a FRF după prima zi a a deplasării echipei naţionale Under 17 în Scoţia, acolo unde aceasta a participat la Turneul de Elită, iar Prodan a îndeplinit rolul de şef al delegaţiei. Acesta susţine că oficialii FRF au uitat de diurnele juniorilor, pe care ulterior le-a achitat din banii săi. De partea cealaltă, noua conducere a federaţiei afirmă că Daniel Prodan ar fi ridicat 1.200 de euro pentru diurne cu cinci zile înainte de plecarea în Scoţia, şi că a regizat momentul din cantonament pentru a-i pune pe Răzvan Burleanu şi staful său într-o lumină nefavorabilă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?