BOR, mesaj istoric: Biserica are porțile deschise și pentru homosexuali."Cine suntem noi să judecăm"

 
BOR, mesaj istoric: Biserica are porțile deschise și pentru homosexuali."Cine suntem noi să judecăm"
BOR, mesaj istoric: Biserica are porțile deschise și pentru homosexuali."Cine suntem noi să judecăm"

Mesaj istoric al Bisericii Ortodoxe Române. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, în numele Bisericii Ortodoxe din țara noastră, spune că biserica are porțile deschise pentru fiecare om, chiar și pentru homosexuali. Mai mult decât atât, Vasile Bănescu spune că homosexualii, "aflați într-o situație nefirească din punct de vedere moral", trebuie primiți în biserică și chiar chemați.

Cum apreciați faptul că liderul bisericii surori are o atitudine mai tolerantă față de cuplurile de același sex?

Vasile Bănescu: ”Vă referiți la Papa Francisc, care a făcut declarații legate de persoane homosexuale. Această declarație a Papei Francisc nu diferă cu nimic, doar că la noi nu s-au făcut declarații publice la nivelul acesta, în sensul că nu a avut un echivalent într-o declarație a Părintelelui Patriarh, dar mesajul pe care eu îl transmit acum, din partea Bisericii Ortodoxe, coincide cu mesajul Papei Francisc, în sensul că biserica are porțile deschise pentru orice om, indiferent de opțiunile lui. Mesajul creștin – ortodox, catolic sau de altă confesiune – se regăsește în mod identic la nivelul iubirii față de celălalt.

Când criticăm o ideologie care vrea să promoveze în societate niște lucruri străine de credința creștină, asta nu înseamnă că suntem împotriva unor oameni. Un om trebuie primit și chiar chemat spre biserică, cu atât mai mult cu cât se află într-o situație pe care biserica o consideră nefirească din punct de vedere moral.

Papa Francisc a făcut declarația: «Cine sunt eu să îi judec pe ei». Același lucru pot să îl spun și eu: «Cine suntem noi să judecăm pe cineva?». Evident că judecata ultimă aparține lui Dumnezeu. Această judecată este o judecată a iubirii, în primul rând.

Așadar, nu diferă mesajele bisericilor în legătură cu iubirea aproapelui.”

Sursa: libertatea.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gafy
09 May 20:59
Ce sa mai dacă este bine asa înseamnă ca Satan ia chiorii pe cei mari ca cei mici sunt jucăria Satanei Sa știți ca 666 da drumul la homosexuali sa se împraună legal și nu numai asta ci multe lucruri păcătoase in potriva lui Dumnezeu și asa va veni mania lui Isus peste întreg pământul și va fi vai de oameni care practic planul satanic
Răspunde
0 0
Dan T
09 May 20:51
Declaratia reprezentantului BOR mi se pare ambigua: ''Un om trebuie primit și chiar chemat spre biserică, cu atât mai mult cu cât se află într-o situație pe care biserica o consideră nefirească din punct de vedere moral''.
Adica starea respectivului fiind nefireasca din punct de vedere moral, BOR il va convinge sa mearga pe calea recunoscuta ca morala de catre BOR - deci nu recunoaste cauzele genetice a starii sexuale ale individului !?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?