BNR aruncă bomba: taxa pe lăcomie va fi suportată tot de cei care se împrumută

 
Adrian Vasilescu (BNR): Recesiunea e doar STATISTICĂ
Adrian Vasilescu (BNR): Recesiunea e doar STATISTICĂ
FOTO: bloombiz.ro

BNR reacționează după ce ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, a anunțat că băncile vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR. ,,Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele'', a anunțat triumfător Teodorovici. Replica nu s-a lăsat așteptată. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat, la digi24,  că, în final, tot statul va fi cel care va pierde, iar cei care vor avea de pierdut în mod direct vor fi cei care se împrumută la bănci.

 „Nivelul ROBOR e imputabil întregii țări, fapt cert. Ce e ROBOR? O dobândă medie la care băncile se împrumută între ele", a spus Vasilescu.

,,Fiecare debitor al unei bănci are de returnat lunar o rată care e de bază și la care se adaugă un nivel al ROBOR, la dobândă se adaugă acest nivel.

Dacă e un contract pe 3 luni, se adaugă ROBOR la 3 luni. dacă e pe 6 luni se adaug ROBOR la 6 luni

Dar nu înțeleg ideea cu taxa de lăcomie cred că aici e nevoie de reflecţie filosofică mai adâncă pentru că nu știu despre a cui lăcomie e vorba'', a mai spus Vasilescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihaitza
19 Dec 12:04
Trompeta Teodorovici lanseaza petarde si asteapta reactii! Nu e prima data cand face asta, ca orice habarnist neprofesionist! Scuzati pleonasmul! Dupa ce se "lumineaza" se va tempera si efectul va fi nul! Statul,prin imprumuturile generate de incompetenta,a provocat cresterea dobanzilor inter-bancare! Evident ca tot doritorii de credite vor suporta!
Răspunde
0 0
Mai primeniti compradorii,bre !
19 Dec 09:14
Dl Vasilescu si românul de cine mai e protejat ?ROBOR e stabilit de banci si il plăteste românul,dar cum e la altii,unde satul are căini ?Poate intrebati pe dl Guvernator,bancile au venit sa tina salariile oamenilor,obligati de dl Ponta,sau sa finateze economia,ca de ce transmit câstigurile in afara ,va spun eu,sa nu plăteasca impozite .Cine daracu a mai vazut un guvernator de 50 de ani,care persiflează parlamentul si poporul ?
Răspunde
0 0
Gheorghe
19 Dec 09:53
7 Mancurt sovietic, tu cind iti primesti pensia de lux, de unde crezi ca o primesti !? Crezi ca imprumuturile sint pe gratis ... tu nu ai da o frimitura de pomana dar astepti de la altii !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?