BMW „Solar carport”: Garajul BMW cu panouri solare pentru încărcarea maşinilor electrice

 

BMW „Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseşte tehnologii de avangardă şi un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA, scrie informatiiauto.ro.Odată cu debutul BMW i3 şi BMW i8, portofoliul de modele al mărcii include primele automobile premium construite special pentru condusul cu emisii zero.

Cu ocazia prezentării internaţionale de presă a noului BMW i8, pregătit pentru debutul pe pieţe selectate deja din luna iulie a acestui an, compania merge un pas mai departe şi prezintă un concept inovativ de utilizare a energiilor regenerabile.


„Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseşte tehnologii de avangardă şi un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA pentru o soluţie premium care completează perfect gama de modele BMW i.

DesignworkUSA a folosit ca inspiraţie limbajul de design BMW i în construcţia acestui concept şi în selecţia materialelor şi culorilor, totul stând sub semnul ideii de dezvoltare durabilă. Alături de fibra de carbon, principalul material folosit este bambusul. Datorită creşterii rapide, acesta este considerat un material important în dezvoltarea durabilă. Pentru generarea de electricitate sunt utilizate module solare de înaltă calitate, sticlă-pe-sticlă. Acestea oferă transparenţă, sunt foarte rezistente şi au un randament energetic crescut. Pentru panourile utilizate în Europa se oferă o garanţie de 30 de ani.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -1
Razvan Zilber
09 May 09:47
mie mi se pare o bataie de joc toata chestia asta cu masinile electrice...un fel de ras in fata idi0tilor (printre care si eu) care alimenteaza ca b0ii de la pompa. Stai ca scoate BMW masina electrica...economia, adica...plateshti kilowattul si nu litrul, este de 60-70%...frumoasa...sport...160.000 euro si autonomie 100km...nu ajungi nici pana la mare. A...si mai poti face un plus de economie de 10%...dai inca 100.000 euro si-ti iei garaj cu panouri solare. Ma intreb...daca am 260.000 sa cheltui pe o masina...care merge doar 100km pe zi, oare nu am bani de benzina? sau o iau pentru reducerea la impozit? :)
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?