Bisericile ortodoxe, în primul Mare Sinod după 1000 de ani. Biserica Rusă lipsește

 
Sărbătoare, astăzi, pentru creştin-ortodocşi. Un mare sfânt este pomenit în calendar
Sărbătoare, astăzi, pentru creştin-ortodocşi. Un mare sfânt este pomenit în calendar

Bisericile ortodoxe se reunesc în Creta, în primul Mare Sinod de la Schisma din 1054 dintre Roma şi Constantinopol. De la reuniune vor lipsi Biserica Rusă și cele ale Bulgariei, Georgiei și Serbiei.

Pe agenda Sfântului şi Marelelui Sinod, ce va avea loc în Creta, sunt 6 puncte pe ordinea de zi: misiunea Bisericii Ortodoxe în vremurile noastre, ecumenismul, pe care călugării de pe Muntele Athos îl privesc cu îngrijorare, diaspora, autonomia bisericilor locale, postul și familia, transmite Digi24.

Bisericile din Bulgaria şi Georgia au anunţat că nu participă pentru că de pe agendă ar lipsi mai multe teme important. Serbia consideră întâlnirea drept o simplă reuniune pregătitoare pentru un sinod.

Marele absent este însă Rusia, care, demografic, reprezintă jumătate din comunitatea ortodoxă. Sinodul din Creta este programat între 16 și 27 iunie.

Delegația României, condusă de Patriarhul Daniel, a ajuns deja în Creta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?