Berlusconi propune mutarea summitului G8 la Aquila, oraş devastat de cutremur

 
Foto: msn.com
Foto: msn.com
Premierul italian Silvio Berlusconi a propus ca summitul G8, prevăzut să aibă loc în Sardinia în luna iulie, să se desfăşoare la Aquila, în oraşul devastat la 6 aprilie de cutremurul care s-a soldat cu moartea a aproape 300 de persoane.


În timpul unui consiliu al miniştrilor reunit la Aquila pentru a adopta un decret destinat finanţării reconstrucţiei regiunii, Berlusconi a sugerat mutarea summitului G8 din 8-10 iulie, prevăzut să aibă loc pe insula Maddalena din Sardinia, în oraşul Aquila, pentru a sensibiliza opinia publică mondială cu privire la consecinţele seismului, a anunţat agenţia ANSA, care citează participanţi la reuniune.

Primarul oraşului Aquila, Massimo Cialente, s-a declarat "pregătit" să găzduiască G8. "Evident, organizarea (summitului - n.r.) aici ar fi foarte complicată, însă oraşul şi regiunea Abruzzo sunt pregătite să primească G8 aşa cum se va putea", a declarat Cialente. "Ne-ar plăcea să fim la patru ace, dar ne vor găsi în lucru", a glumit el.


Ministrul transporturilor şi infrastructurilor Altero Matteoli a fost mai reţinut în declaraţii, spunând la postul de televiziune Sky TG24 că această propunere "nu pare absolut deloc plauzibilă".

În urmă cu mai multe luni, Silvio Berlusconi a evocat posibilitatea ca G8 să aibă loc la Napoli, pentru a le demonstra liderilor planetei că s-a încheiat criza gunoaielor. Această idee a fost însă abandonată din motive de securitate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?