Decizie bombă împotriva BCR. Toți clienții pot cere recalcularea dobânzii

 

Decizie importantă a Curții de Apel: instanța elimină pentru toți clauza de modificare a dobânzii în cazul BCR. Astfel, banca va fi obligată să elimine pentru toate contractele din 2006-2008 în curs de desfășurare modul de calcul al dobânzii din teza a II-a a clauzei contractuale, avocatul Adrian Cuculis.Bate un vânt de furtună spre BCR în urmă pronunțării. Se anunță redeschiderea unei noi perioade pentru procesele de natură colectivă, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Decizia Curții de Apel București confirmă definitiv practici abuzive în contractele încheiate cu BCR SA și debitorii săi pentru mai multe portofolii de credite.

Instanța nu a menținut obligația de restituire a sumelor însă fiecare debitor poate să solicite instanței RECALCULAREA DOBÂNZII contractuale iar prin expertiză tehnică contabilă să vadă ce sume în plus a perceput BCR SA și să solicite plata acelor sume plus dobânzi legale.

"Astfel opinăm din scurta minută regăsită pe portalul just.ro că instanță a eliminat dobânda de referință variabilă practicată de BCR din contractele de credit încheiate cu consumatorii. Instanța a dispus eliminarea acesteia din toate aceste contracte aflate încă în derulare", explică avocatul.

Astfel, definiția de contract în derulare se referă chiar și la acele persoane aflate în executare silită, fiindcă dacă am avea o altă percepție față de "contract în derulare"asta ar însemna că TOATE executările silite trebuie să fie nule.

Mai multe pe Indrumari-juridice.eu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?