Băsescu avertizează candidaţii MP, după ce a descoperit că un lider era acuzat de ucidere din culpă

 

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă. 

"În ansamblu, lucrurile merg bine și cred că ne apropiem de obiectivul de a avea candidați în toate unitățile administrative. Va trebui însă să declanșăm deja foarte rapid campania de strângere de semnături pentru candidații care deja sunt nominalizați și asupra cărora organizațiile sunt definitiv hotărâte că îi lasă să candideze. Ar putea fi și incidente și am observat un lucru asupra căruia vă atenționez: sunt foarte mulți oameni care vin în organizații în ultima perioadă.

Atenție că unii dintre ei, eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă", a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare. El i-a atenționat pe liderii MP asupra "cunoașterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă".

"Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizație. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (...) dar trebuie să știm despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mișcarea Populară", a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că la Colegiul Național al Mișcării Populare se continuă prezentarea propunerilor de primari, situația cu reprezentanții în secțiile de votare, problemele organizatorice privind campania electorală și se va realiza o analiză a situației politice actuale. La ședința Colegiului Național al MP participă și Horea Vuscan, anunțat marți candidat la Primăria municipiului Oradea. Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2003 a provocat un accident rutier soldat cu trei morți.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?