Băiatul a fost declarat mort la naştere, dar a supravieţuit. După 8 ore, o asistentă a observat asta

Băiatul a fost declarat mort la naştere, dar a supravieţuit. După 8 ore, o asistentă a observat asta
Băiatul a fost declarat mort la naştere, dar a supravieţuit. După 8 ore, o asistentă a observat asta

Ionuţ, un copil din Maramureş, este cu adevărat un miracol pentru părinţii lui. Băieţelul are acum 10 ani, însă la naştere a fost declarat mort. Medicii au şi emis foaia de deces, când, după aproape opt ore, o asistentă a observat că se mişcă. Aceste ore fără oxigen i-au lăsat sechele.Mama copilului spune că totul a început cu un certificat de deces, o dramă nesfârşită încheiată după opt ore, când o asistentă ar fi remarcat că de fapt copilul a fost lipsit de oxigen, dar nu a murit.

„I-au spus soţului meu să se pregătească de înmormântare, să ia sicriu, că nu are nicio şansă, că s-a născut mort. Nici nu i-au acordat primul ajutor, au zis că nu au pentru ce. Scorul APGAR a fost zero. Copilul era, de fapt, în comă şi a stat aşa aproape opt ore”, spune Ilenuca Dobroschi, mama lui, care a aflat mai târziu ce a produs această tragedie la naştere.

„Am ajuns la spitalul din Sighet cu dureri, însă medicul a spus că e prematur şi mi s-au făcut injecţii pentru oprirea durerilor. Din cauza asta, copilul s-a asfixiat, s-a născut în comă, iar medicii au crezut că e mort, aşa că nu i-au acordat primul ajutor. Au emis şi certificatul constatator al decesului. După câteva ore, a intrat o asistentă şi a văzut că el îşi mişca degeţelele. Apoi l-au pus în incubator, l-au intubat, alimentat prin sondă”, povesteşte mama lui.

Astfel, mama şi copilul au rămas în spital până la şase săptămâni, iar diagnosticul ar fi fost pus greşit, encefalopatie infantilă, în termeni populari, lipsa unei părţi din creier, scrie adevarul.ro. Dar n-a fost aşa. „Am plecat de la Sighet la Cluj, acolo i s-au făcut investigaţii şi i s-a pus diagnosticul de paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică”, mai spune mama lui.

Din cauza faptului că a fost atâtea ore neoxigenat, creierul lui Ionuţ a suferit leziuni care i-au lăsat sechele pe tot restul vieţii, care îl fac acum dependent de terapiile recuperatorii. Mama lui povesteşte că problemele au început să apară doar la naştere, deşi, în tipul sarcinii, totul a decurs normal.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?