BACALAUREAT 2014. Topul celor mai haioase perle de la BACALAUREAT 2014

 
BACALAUREAT 2014: Cele mai amuzante perle
BACALAUREAT 2014: Cele mai amuzante perle

BACALAUREAT 2014. Proba scrisă la Limba română la BACALAUREAT 2014 a oferit şi anul acesta o serie de perle amuzante. REALITATEA.NET vă transmite în timp real informaţii legate de BACALAUREAT 2014 şi va afişa SUBIECTELE ŞI BAREMUL la ROMÂNĂ. 

BACALAUREAT 2014. Proba scrisă la Limba română nu a picat bine pentru unii elevi, care s-au încurcat şi au emis o serie de perle amuzante.

"Catalina a avut tupeul să-l refuze pe Luceafăr"

"Luceafarul, dornic de răzbunare, îi prinde pe cei doi îndrăgostiţi şi îi învăluie în ura pe care acesta a cuprins-o fiind trădat de Cătălina"

"Eminescu e cel mai mare romancier din literatura română, având poezii precum: Luceafărul..."

"Trăind în cercul vostru strâmb..."

Alt elev a încercat să descifreze sensul poeziei "Floare albastră": "Fineţea petalelor şi firavitatea florii reprezintă cât de delicate sunt femeile şi că trebuie umblat cu grijă când le ţinem în palme"

Citeşte mai multe perle pe adevărul.ro

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM PROFIL REAL

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

 

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Începe greul pentru elevi

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Luni va avea loc prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi să participe la această probă 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei.

Absolvenţii vor avea, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte. Astfel, absolvenţii filierei teoretice - profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale - profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Elevii au avut posibilitatea să consulte şi să rezolve modele de subiecte pentru bacalaureat încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Marţi, 1 iulie, absolvenţii clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 - 16:00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate în data de 11 iulie.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Bacalaureatul se desfăşoară în 527 de centre de examinare. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut, duminică, o videoconferinţă cu personalul din ţară implicat în organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, în cadrul căreia au fost discutate procedurile legate de organizare şi măsurile de securitate impuse pentru probele scrise de la Bacalaureat.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Ministrul Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţi şi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Poliţia Română a anunţat că peste 3.100 de poliţişti vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui examen corect, în linişte.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Bacaluareatul 2014 a început pe 10 iunie, până în prezent desfăşurându-se probele de Limba română oral (10 - 12 iunie), Limba maternă oral (11 - 13 iunie), Evaluarea competenţelor digitale (16 - 20 iunie) şi o limbă străină oral (23 - 27 iunie). Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, alţi 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un candidat la limba ebraică, nouă la limba japoneză şi doi la limba turcă.


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La aceste probe elevii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat.
Însă candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREMAbsolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREMAnul trecut, la sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor. Potrivit aceloraşi rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 şi 30,6 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2012 - 2013 şi 31,7 la sută dintre absolvenţii promoţiilor anterioare promovând examenul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Ebola
02 Jul 04:34
Tu esti din aia care nu au luat bacul asa-i? :)))))
Răspunde
0 -4
bacalau
01 Jul 23:53
de asta exista bacalaubabalau sa aveti voi subiecte de birfa.....e o prostie babalaul asta....a facut omul scoala atitia ani...dai domne diploma sa mearga mai departe...nu il opri din drum....oricum ce a invatzat el daca a invatzat in anii aia nu ai cum sa verifici matale in 5 6 probe........o prostie curata
Răspunde
0 0
Nemo
02 Jul 12:43
3 Da' de ce sa mai inveti in "anii aia" (cati or fi ei..), in primul rand ! Ce, te verifica cineva mai tarziu ? Dar este adevarat ca iti trebuie diplomele, drept pentru care, trebuie musai sa dai si bacalabaubau .. cum ii spui tu.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?