Autorităţile vor să construiască două centuri în jurul Capitalei

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Câteva picături de ploaie şi circulaţia în Bucureşti s-a dat peste cap. Vremea proastă schimbă şi starea şoferilor. Dacă ajung însă pe şoseaua de centură a Capitalei, nici măcar primăvara nu-i poate îmbuna. Gropile din asfalt îi scot din sărite. Ministerul Transporturilor vine însă cu planuri măreţe.
În doi-trei ani Bucureştiul ar trebui să aibă două şosele de centură, cea existentă, care ar trebui lărgită la patru benzi şi o nouă şosea de centură care ar trebui să lege cele două autostrăzi: Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.

Vise frumoase, au spus specialiştii, convinşi că Ministerul Transporturilor se va lovi de veşnica problemă. Cei de la CNADR vor avea de furcă cu proprietarii care au terenuri chiar lângă şoseaua de centură şi unde ar trebui făcute exproprieri, însă aceştia nu sunt de acord. Ministerul Transportuilor este optimist şi spune că în doi ani centura în jurul Capitalei va fi gata, însă specialiştii au declarat că vom avea în cel puţin cinci ani o asemenea şosea.


Planul autorităţilor nu sună rău. Vor să transforme actuala şosea de centură în drum expres cu patru benzi. Aceasta, teoretic, va trebui să preia traficul din Capitală şi din zonele limitrofe. Construcţia nouă, proiectată la o distanţă de zece kilometri de actuala centură, va arăta ca o autostradă. Cu o lungime de 100 de kilometri, împărţită în două tronsoane: Nord şi Sud, Autostrada de Centură este una dintre cele mai mari investiţii din ultimii 17 ani, peste un miliard de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?