Attila Korodi: Ruptura cu PSD este foarte serioasă! O moțiune de cenzură a Opoziției este oportună

 

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, susține că ”ruptura dintre UDMR și PSD este foarte serioasă”. El ami spune că o moțiune de cenzură a Opoziției este oportună, dar trebui să existe o strategie clară cu privire la pașii de urmat.

Întrebat, la RFI, dacă UDMR va susține o eventuală moțiune de cenzură, Attila Korodi a răspuns: ”Semnele sunt că din punctul nostru de vedere, este oportună o astfel de abordare, numai că ceea ce așteptăm de la celelalte partide de Opoziție este o abordare serioasă, adică să existe clar o strategie pe fiecare pas care trebuie făcut în eventuala depunere a unei moțiuni de cenzură”.

Deputatul UDMR vorbește despre ”o strategie care vizează atât problematica moțiunii de cenzură, cât și eventualele alegeri anticipate de anul viitor, adică să fie o abordare constructivă, în care toate partidele care s-ar implica ar ști foarte clar traiectoria pe care ar trebui să se ducă o colaborare mai strânsă sau mai puțin amănunțită. La ora actuală, sunt semne atât din partea PNL, cât și din partea USR că pe anumite teme au abordări diferite, pe problematica preluării guvernării au abordări diferite. Lucrurile acestea cumva trebuie armonizate sau clarificate”.
 
Attila Korodi spune că ”ruptura (dintre UDMR și PSD-n.r.) este foarte serioasă și motivul de la care plecăm este acela că Guvernul nu a făcut pașii care au obligația să fie făcuți pe speța Valea Uzului. Prefecturile nu au acționat și acționează tocmai invers, împotriva legii. Pe de altă parte, vedem și în cadrul coaliției de guvernare, semnele sunt clare, că chiar și după o decantare a situației în care ei se află, probabil că spre mijlocul verii pot să-și piardă din neputință sau din incapacitate de decizie guvernarea”.
 
Întrebat dacă UDMR ar fi dispusă să facă parte dintr-un Guvern non-PSD, dacă moțiunea de cenzură ar trece, Attila Korodi a răspuns: ”E punctul meu de vedere personal acum, pentru că nu avem o decizie a UDMR. Punctul meu de vedere personal este acela că UDMR poate să susțină o astfel de abordare, dar să nu intre la guvernare efectiv”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Programul guvernului multumeste si pe grivei,dar opozitia vrea si funcții .
01 Jun 10:27
Dle,ce vă trebuie motiune de cenzură.guvernul Dăncilă nu s-a repliat ?Nu indreptă tara spre UR,nu baga la coș dosarele justitiei ,si nu afirma sus si tare ca in fata preicolului ,,sabotaj,ca pe vremea lui Stalin” noțiunea de corupție mai lasa loc de permutari de 3 luate căte 4.Vreti alti oameni cu același program ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?