Aţi observat că ceasurile electrocasnicelor din casă au rămas în urmă? Nu vă panicaţi!

Aţi observat că ceasurile electrocasnicelor din casă au rămas în urmă? Nu vă panicaţi!
Aţi observat că ceasurile electrocasnicelor din casă au rămas în urmă? Nu vă panicaţi!

Aţi observat că ceasurile electrocasnicelor au rămas în urmă? Stați liniștiți, îşi vor reveni singure în câteva săptămâni. Acest lucru s-a întâmplat pentru că a apărut o deviaţie de frecvenţă în reţeaua europeană a operatorilor de energie, ceea ce a dus, de la jumătatea lunii ianuarie şi până acum, la o întârziere de până la şapte minute a ceasurilor electrice care nu funcţionează pe bază de cuarţ.Computerele şi telefoanele nu au fost afectate, întrucât acestea se actualizează automat cu ajutorul Internetului.

Totul a pornit de la o dispută energetică între Serbia şi Kosovo. Despre ce este vorba mai exact? Reţeaua electrică europeană alimentează gratuit, prin schimburi naturale, consumatorii de energie din Kosovo de la jumătatea lunii ianuarie până acum, lucru care a dus la scăderea frecvenţei curentului electric pe continent. Asociaţia operatorilor reţelelor din 25 de ţări europene cere intervenţia factorului politic pentru ca această situaţie, fără precedent pe continent la o asemenea amploare, să înceteze. O parte din curentul consumat gratis în Kosovo este posibil să fi venit şi din România.

Cum sârbii nu au mai furnizat suficientă eneregie în reţea, ceea ce a avut un efect de domino asupra celei mai mari părţi a ţărilor europene, printre care şi România.

Sursa: observatorulph.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?