Amenințarea cu bombă la bordul aeronavei Wizzair era falsă. Avionul și-a reluat zborul după 5 ore

 

Aeronava Wizz Air care a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni, joi după-amiaza, în urma unei ameninţări cu bombă la bord, a decolat la ora 21:12 spre Varşovia, informează joi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).Avionul efectua un zbor pe ruta Kutaisi-Varşovia şi avea la bord 173 de pasageri. Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi (Georgia) de o femeie, dar nu a fost confirmată.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În aeronava Wizz Air de pe ruta Kutaisi -Varșovia a fost o amenințare cu bomba la bord, conform Companiei Naționale de Aeroporturi București, anunță Mediafax.

Aeronava a aterizat la 16.20 la Otopeni și a fost parcată pe o poziție izolată.

„Pasagerii (173) au fost debarcați la ora 16.25. Procedurile specifice sunt în curs”, au mai spus reprezentanții CNAB.

SRI reacţionează şi transmite că urmează să scaneze bagajele şi aeronava.

"Despre aeronava aterizată de urgenţă pe aeroportul Otopeni pentru că a fost primită o ameninâare cu bombă (apel telefonic de la Tibilisi): A fost instituită celulă de criză la nivelul aeroportului, SRI este prezent cu echipa pirotehnică care urmează să scaneze bagajele și aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situații, procedura gestionată de conducerea aeroportului. Cursa nu are destinația România, a aterizat de urgență la Otopeni, s-a intrat pe procedura de urgență a aeroportului. Pasagerii au fost evacuați", afirmă purtătorul de cuvânt al SRI.

Reprezentanţii aeroportului anunţă că pasagerii au fost debarcaţi şi duşi în zona de îmbarcare a terminalului.

Ameninţarea cu bombă a fost primită telefonic, la aeroportul Kutaisi, de o femeie, au mai anunţă sursa citată.

În aeronava Wizzair de pe ruta Kutaisi -Varşovia a fost o ameninţare cu bomba la bord, conform Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

UPDATE, ORA 17.45: În cadrul operațiunii antiteroriste, a fost identificat pe aeroport și un bagaj suspect. Ulterior, proprietarul bagajului a fost identificat. 

UPDATE, ORA 18: O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii urmează să scaneze aeronava care a aterizat de urgenţă, joi, la Aeroportul Otopeni, din cauza unei ameninţări cu bombă, informează Serviciul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?