Atenţie! E.coli, descoperită în APA din mai multe localităţi din Argeş

 

Bacteria E.Coli a fost descoperită, în urma unui control al DSP Argeș, în rețeaua publică de alimentare cu apă dintr-un sat din localitatea argeșeană Budeasa, apă nepotabilă fiind și în alte 4 localități din județ, aproximativ 4.000 de persoane fiind afectate, transmite Mediafax.

Deși Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a descoperit, în urma unor probe prelevate, că rețeaua publică de alimentare cu apă din Găleșești, sat situat în comuna Budeasa, este infestată cu bacteria E.Coli, prefectul județului Argeș a declarat, pentru Mediafax, că nu se poate confirma prezența bacteriei E-Coli cu verotoxină, cea care a cauzat moartea mai multor bebeluși, la începutul acestui an.

"Din datele pe care mi le-au furnizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș, analizele microbiologice efectuate la probele de apă din mai multe comune din județ au evidențiat că aceasta este nepotabilă, având bacterii coliforme. Există probleme la Arefu, Albeștii de Argeș, în satul Dobrota, la Vedea, în satul Prodani și Budeasa, în satele Budeasa Mică și Găleșești. La Găleșești a fost descoperită bacteria E-Coli, dar nu putem vorbi despre E-Coli cu verotoxină. De asemenea, probleme au fost și în comuna Corbeni, la Oești. Aici s-au luat deja toate măsurile care se impun, iar mâine urmează să fie recoltate noi probe, care vor fi trimise la laborator la București și care sperăm să arate că apa este potabilă", a declarat, pentru Mediafax, prefectul județului Argeș, Cristian Soare.


Potrivit aceleiași surse, aproximativ 4.000 de locuitori din Argeș nu mai beneficiază de apă potabilă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?